Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Madrid: Održana promocija hrvatskih kulinarskih proizvoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu "Tjedna hrvatske gastronomije" koji od subote traje u madridskom hotelu Melia Galgos, u srijedu je priređena velika promocija autohtonih hrvatskih proizvoda pod naslovom "Saborear Croacia - Okusite Hrvatsku" na koju se odazvalo više od 200 uzvanika, većinom iz novinarskih i turističkih krugova te iz diplomatskog zbora.

Uzvanicima su ponuđeni suhomesnati proizvodi, maslinovo ulje, slastice, vina i likeri iz svih hrvatskih regija. Posebnu pozornost, navodi se u priopćenju, privukli su sirevi kojih je bilo više od četrdeset vrsta, najčešće malih proizvođača koji su slabo poznati i hrvatskoj javnosti te djevičansko maslinovo ulje i vina iz Istre, Šibenika i s Hvara. 

Pročitajte i ovo Hrvatska je hit u svijetu: Ilustracija - 1 IZVRSNA PROMOCIJA Hrvatska je postala hit na internetu: Zbog uspjeha Vatrenih, svi se zanimaju za Lijepu Našu Požar u Španjolskoj - 3 borba s buktinjom FOTO/VIDEO Požari u Europi i dalje bjesne, vatrena stihija približava se Madridu: "Možete ga namirisati"

Uz domaće kolače ponuđeni su i Kraševi proizvodi te zadarski Maraschino. Za bolje upoznavanje s ponuđenim hrvatskim proizvodima tiskan je poseban katalog "Hrvatske delicije" u kojemu su dane temeljne informacije o svakom proizvodu.

Tijekom "Tjedna hrvatske gastronomije" u ponudi je desetak jela koje priprema istarski kuhar Marinko Jurešić. Hotelski restaurant dekoriran je vrlo dojmljivim posterima koji prikazuju hrvatsku prirodnu i kulturnu baštinu, a tijekom obroka prikazuje se turistički film o hrvatskim ljepotama autora Željka Ogreste.

Začetnik ove ideje je Hrvatsko-hispansko društvo iz Zagreba u suradnji s Agronomskim fakultetom iz Zagreba, a realizaciju su omogućili MVPEI, Veleposlanstvo RH u Madridu te Ured Hrvatske turističke zajednice u Madridu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene