Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demantirao sve kritičare

Ovo je čovjek koji je uspio obraniti generala Gotovinu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi su do danas prema njegovoj strategiji bili skeptični, no današnja je haška odluka sve kritičare Gotovininog odvjetnika Luke Mišetića u potpunosti demantirala.

Jedan od najzaslužnijih za slobodu generala Ante Gotovine zasigurno je voditelj njegova odvjetničkog tima Luka Mišetić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Autorica Ivana Petrović Ovdje pogledajte specijal 'Godina slobode' o danu koji je ujedinio Hrvatsku Slika nije dostupna Novi napad na turskog suca Njemački list: 'Gotovinu i Markača oslobodio radno nesposoban sudac'

>> PRATITE UŽIVO Vladin avion krenuo prema Hrvatskoj, generali konačno stižu kući!

Taj američki Hrvat rođen u Chicagu u središte svjetske medijske pozornosti došao još 1999., kada je kao najmlađi odvjetnik u povijesti zastupao nekoga pred jednim međunarodnim kaznenim sudom. Bio je to upravo Haški sud, a klijent je bio bosanski Hrvat Ante Furundžija. Antu Gotovinu je, kaže, upoznao sasvim slučajno godinu dana ranije, no s njim se brzo sprijateljio.

U Hrvatskoj je, osim po uspješnoj obrani generala iz Pakoštana, poznat i po svojedobnim žestokim verbalnim sukobima s nekadašnjom haškom tužiteljicom Carlom del Ponte.

Do oslobađajuće presude mišljenja o Mišetićevoj strategiji bila su podijeljena. Mnogi su sa skepsom primali vijesti iz žalbenog postupka koje je odbilo niz novih dokaznih prijedloga obrane.

No, današnja haška odluka kojom je put generala Gotovine od bjegunca preko optuženika do potpuno slobodnog čovjeka napokon zaokružen, mogla bi definitivno ušutkati sve njegove kritičare.

Na svome profilu na Twitteru, Mišetić je nakon presude kratko objavio (na engleskom): 'Nije kriv!!!', a kasnije je, zahvaljujući svima na podršci, napisao kako je danas pobijedila pravda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene