Na mjesnom groblju u Ludbregu više stotina ljudi uz bol i jecaje ispratili su hrabru majku Silvanu Novak koja je u utorak umrla od leukemije.


Silvana je pokopana uz pjesmu 'Moj lipi anđele'. Od nje se oprostila obitelj, sugrađani te članovi Lions kluba varaždin koji su poručili da je svojim primjerom postala inspiracija i poticaj mnogima.

Vezani članci Pripreme za ispraćaj Milana Bandića na Mirogoju - 3 Na Mirogoju radnici uređuju posljednje počivalište Milana Bandića Građani se upisuju u knjigu žalosti za Milana Bandića U srijedu u Zagrebu Dan žalosti: Zastave na pola koplja i bez glazbe na javnim mjestima

>> Izgubila bitku: Preminula Silvana Novak

Iako joj je dijagnosticirana akutna mijeloična leukemija, Silvana je odlučila riskirati te je rodila sina Lea kojem je danas 19 mjeseci. Spas je vidjela u Medicinskoj klinici u Hannoveru u Njemačkoj, gdje obavljaju transplantaciju matičnih stanica iz pupkovine.

Silvanina obitelj pokrenula je humanitarnu akciju u kojoj je prikupljeno 200 tisuća eura potrebnih za operaciju u Njemačkoj. Tada se njezino stanje pogoršalo te je završila na respiratoru. Još do prije dva dana liječnici su vjerovali da Silvani ima spasa, no onda je oboljela od nove gripe što je dodatno iscrpilo njezin organizam. Silvana Novak noćas je u bolnici preminula.