Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin danas je u Trogiru rekla kako od ruske policije očekuje da ga uhiti generala bivše JNA Veljka Kadijevića ako je točno da živi u Rusiji, koja je članica Interpola.


Tjeralica za Kadijevićem, koju je Hrvatska raspisala u ožujku ove godine, vrijedi za cijeli svijet i policija svake države članice Interpola obvezna je uhititi osobu ako je na njezinu području, rekla je ministrica nakon otvorenja obnovljene zgrade trogirskoga suda.

Vezani članci Slika nije dostupna HDZ protiv radnih sudova: ' Ingrid Antičević Marinović ništa nije strano' Slika nije dostupna VIDEO: Evo gdje sve rade osobe bliske našim političarima

Umirovljeni general bivše JNA Veljko Kadijević, kojega je Hrvatska optužila za ratne zločine, rekao je u jučerašnjem interviewu objavljenu na srbijanskoj TV kako "ni on ni JNA nisu počinili ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji" i kako se "ne bi pojavio pred Haaškim sudom da odgovara za optužbe".

Rekao je da "sve što je radio on i JNA, dok je bio ministar obrane, nije nikakav ratni zločin, nego pokušaj obrane zemlje i zato može mirno spavati". 

"JNA je bila jedina legalna oružana sila u SFRJ koja se branila od napada paravojska i pokušala spriječiti nelegalno naoružavanje i blokadu kasarna", dodao je.

Hrvatski MUP izdao je 21. ožujka ove godine nalog za uhićenje
Kadijevića zbog sumnje da je počinio ratne zločine protiv civilnog stanovništva, a dva dana poslije to je učinio i Interpol.