Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lovrin: Očekujem da ruska policija uhiti Kadijevića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica pravosuđa Ana Lovrin danas je u Trogiru rekla kako od ruske policije očekuje da ga uhiti generala bivše JNA Veljka Kadijevića ako je točno da živi u Rusiji, koja je članica Interpola.

Tjeralica za Kadijevićem, koju je Hrvatska raspisala u ožujku ove godine, vrijedi za cijeli svijet i policija svake države članice Interpola obvezna je uhititi osobu ako je na njezinu području, rekla je ministrica nakon otvorenja obnovljene zgrade trogirskoga suda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Složni u HDZ-u HDZ protiv radnih sudova: ' Ingrid Antičević Marinović ništa nije strano' Slika nije dostupna Ministrica Dalić posljednja na udaru VIDEO: Evo gdje sve rade osobe bliske našim političarima

Umirovljeni general bivše JNA Veljko Kadijević, kojega je Hrvatska optužila za ratne zločine, rekao je u jučerašnjem interviewu objavljenu na srbijanskoj TV kako "ni on ni JNA nisu počinili ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji" i kako se "ne bi pojavio pred Haaškim sudom da odgovara za optužbe".

Rekao je da "sve što je radio on i JNA, dok je bio ministar obrane, nije nikakav ratni zločin, nego pokušaj obrane zemlje i zato može mirno spavati". 

"JNA je bila jedina legalna oružana sila u SFRJ koja se branila od napada paravojska i pokušala spriječiti nelegalno naoružavanje i blokadu kasarna", dodao je.

Hrvatski MUP izdao je 21. ožujka ove godine nalog za uhićenje
Kadijevića zbog sumnje da je počinio ratne zločine protiv civilnog stanovništva, a dva dana poslije to je učinio i Interpol.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene