Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez masovnih otkaza

Linić: Krećemo s racionalizacijom broja zaposlenih u javnim tvrtkama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić je u razgovoru za ugledni Bloomberg najavio smanjenje broja zaposlenih u javnim tvrtkama.

'U veljači krećemo s radom na promjenama u javnim tvrtkama, koje će se morati koncentrirati na svoje temeljno poslovanje i racionalizirati broj zaposlenih', rekao je ministar financija Slavko Linić za Bloomberg te je dodao da su rejting agencije zadovoljne vladinim smjernicama za ovogodišnji proračun.

Masovne otkaze ne treba očekivati jer je Linić nedavno rekao da će javne tvrtke smanjiti broj zaposlenih na određeno vrijeme i broj ugovora o djelu, ali da veće otkaze u javnom sektoru trenutno sprječavaju nepovoljni kolektivni ugovori koje će se pokušati izmijeniti u dogovoru sa sindikatima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednik Povjerenstva Miljenić: "Pozvat ćemo Karamarka i Kujundžića da svjedoče pred povjerenstvom" Slika nije dostupna Na suđenju Čavlović Smiljanec: Linić: "Nije tražio ništa nezakonito, a mislim da to nije ni moguće telefonski tražiti"

'Kad govorimo o rejting agencijama i Međunarodnom monetarnom fondu, oni su ugodno iznenađeni našim proračunskim rezovima. Sada gledaju koliko su naši prijedlozi rezova realistični, te koliko mogu ograničiti naš rast', dodaje Linić.

Hrvatska će uskoro ponuditi 1.3 milijarde dolara vrijedne obveznice na financijskim tržištima Japana i SAD-a, piše Bloomberg. Ministar Slavko Linić najavljuje i zaduženje na domaćem financijskom tržištu, no konkretne brojke nije naveo.

Ponovio je da je Vlada fokusirana na dizanje privatnog sektora i dovođenje novih investicija kroz državna ulaganja i privatizaciju velikih državnih tvrtki.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene