Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao nedjeljom

Liječnici radikaliziraju štrajk: Evo što nas očekuje u bolnicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je sutra radni dan, liječnici koji su u štrajku neće tako raditi.

Do ispunjenja zahtjeva Sindikat liječnika intenzivira štrajk, što znače da će i radnim danom raditi kao da je nedjelja.

Pročitajte i ovo Liječnici spremaju štrajk - 1 Dnevnik Nove TV pita Podržavate li zahtjeve liječnika? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Demanti tvrdnji sindikalaca Ministarstvo opovrgava da je ukinuto plaćanje dežurstava liječnicima

'U ponedjeljak kreće naša sindikalna akcija koju nazivamo produženi vikend. Tada će radnim danom raditi samo dežurni liječnici, a tamo gdje služba nije organizirana u obliku dežurstava, odgovoran je ravnatelj institucije kako će organizirati taj rad', rekao je sindikalni povjerenik KBC-a Zagreb, dr. Trpimir Goluža.

Predsjednik sindikata Ivica Babić još je u petak naglasio kako će i dalje sudjelovati na pregovorima s ministrom zdravlja Rajko Ostojićem, ali liječnici od štrajka do ispunjenja zahtjeva, ne odustaju.

>> Liječnici: Svaki dan radit ćemo kao da je nedjelja

'Ovo nije štrajk kojim želimo povišice plaća, ovo je štrajk kojim mi ne dozvoljavamo daljnju destrukciju naših radnih prava, ali i štrajk za naše pacijente. Ovo je vapaj odgovornih ljudi ne samo za spas hrvatskog zdravstvenog sustava, nego za spas Hrvatske kao socijalne države', kaže dr. Goluža.

Ministarstvo zdravlja u priopćenju koje su poslali danas, napominju da tijekom proteklog tjedna s predsjednikom štrajkaškog odbora Hrvatskog liječničkog sindikata Babićem nije postignut dogovor oko prekida štrajka i dinamike nastavka pregovora.

'Predsjednik štrajkaškog odbora HLS-a g. Babić u javnosti je više puta mijenjao uvjete za prekid štrajka i nastavak pregovora te usprkos spremnosti Ministarstva zdravlja da udovolji svim uvjetima koji su zakonski utemeljeni iz nama nejasnih razloga i dalje ustraje na štrajku', stoji u priopćenju koje je poslalo ministarstvo zdravlja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene