Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Betlehemsko svjetlo u Saboru

Leko: Neka ovaj simbol prosvijetli posebno političare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Betlehemsko svjetlo stiglo je tradicionalno u Sabor. Predsjedniku Josipu Leki predali su ga izviđači, a on je iskoristio priliku prisjetiti se svojih izviđačkih dana, ali i poslati poruku zastupnicima.

'Puno sam naučio, od vezanja čvorova do snalaženja u prirodi razapinjanja šatora, kuhanja, loženja vatre, sve sam to naučio od izviđača', rekao je Leko. Betlehemsko svjetlo je simbol čovječanstva, dodao je Josip Leko zaželjevši dobrodošlicu izviđačima i svjetlu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Simbol Božića Izviđači donijeli betlehemsko svjetlo u zagrebačku katedralu Slika nije dostupna Izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo u zagrebačku Katedralu

Zastupnicima je uz svjetlo poručio: 'Neka ovaj simbol prosvijetli u svim dušama i glavama posebno političare. Javnost će se složiti da im treba prosvjetljenje.'

>> Betlehemsko svjetlo stiglo u Hrvatsku

Iako je svjetlo malo, našalio se i kazao da će biti dovoljno za cijeli Sabor te dodao: 'Ovo nije svjetlo na kraju tunela već svjetlo za glave i dušu i nadam se da će doprinijeti, da će biti više tolerancije i razumijevanja, a kod političara odgovornosti i to karakterne odgovornosti'.

Paljenje svjetla, koje se tradicionalno obavlja u prvu nedjelju došašća u Betlehemu, ove je godine moralo biti odgođeno zbog sukoba u Svetoj zemlji između Izraela i palestinskog Hamasa. Svjetlo mira upalio je 11-godišnji Khader Ballute tijekom primirja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene