Gordan Lauc
Gordan Lauc Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Znanstvenik i član savjeta Vlade Gordan Lauc u subotu je na društvenim mrežama objavio status ispod kojeg su mu se javili i građani. Jedan ga je upitao je li dvostruka doza cjepiva dovoljna da pandemija završi, a Lauc mu je odgovorio da to nije u planovima tvrtke Pfizer.


Redakcija portala DNEVNIK.hr poslala je upit znanstveniku o tom komentaru i pitala ga radi li se o ozbiljnom odgovoru, ali njegov odgovor nismo dobili.

Lauc je ponovno na društvnim mrežama objavio status kojim se osvrće na objavu spomenutog komentara u medijima i tvrdi da mu nismo poslali upit, ali to nije točno. Poruku smo mu poslali na istoj društvenoj mreži na kojoj je objavio status i komentar, ali na nju nije odgovorio.

Gordan Lauc Komentar Gordana Lauca o Pfizeru (Foto: Facebook)

Andrej Plenković Plenković o Znanstvenom savjetu: ''Svi stavovi koje iznose su njihovi osobni, stručni i profesionalni i ne obvezuju Vladu''

Sada kaže da je sve bio sarkazam. "Napisao sam i jedan sarkastični komentar o "prodajnim planovima Pfizera" i "Turbo buster dozi" pfizerovog cjepiva, koja će "biti nešto skuplja, no bit će puno bolja". To je bio očiti sarkazam", piše u današnjoj objavi Lauca na Facebooku.

Gordan Lauc Pet članova Znanstvenog savjeta: "U potpunosti se ograđujemo od svih Laucovih istupa o pandemiji''. On im uzvratio: ''Siguran sam da se slažu sa mnom''

Gordan Lauc Status Gordana Lauca (Foto: Facebook)

Redakcija DNEVNIK.hr-a profesionalno i objektivno pristupa poslu te uvijek kontaktira sve uključene strane u priče koje objavljujemo. Kao što je i navedeno u objavljenom članku - Lauca smo o navedenoj stvari kontaktirali, a njegov odgovor ćemo objaviti po primitku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju