Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Laburisti su Josipoviću dali podršku 'zato što je pokazao do podupire sve one vrijednosti koje i laburisti zagovaraju'.


Potpredsjednica Hrvatskih laburista - stranke rada Nansi Tireli danas je u ime stranke iskazala podršku Ivi Josipoviću za drugi predsjednički mandat, a on je izrazio očekivanje da će 'zajedno sa svim ostalim strankama koje ga podržavaju i dalje graditi pravednu Hrvatsku'.

Vezani članci Slika nije dostupna MAGIČNA BROJKA 'Nitko u ovom trenutku nema 76 ruku' Slika nije dostupna Zbogom 'Kukuriku', rođena je nova koalicija - Hrvatska raste

Na susretu s Josipovićem u dvorcu Gjalski u Zaboku Tireli je istaknula da mu laburisti daju podršku zato što je pokazao do podupire sve one vrijednosti koje i laburisti zagovaraju.

'Kada smo prije četiri godine stupili na političku scenu jedina nam je želja bila da doprinesemo izgradnji sustava vrijednosti i općenito boljeg društva za sve građane Hrvatske bez obzira na vjersku, nacionalnu ili socijalnu pripadnost. Pet temeljnih načela koje smo zagovarali i danas su u centru svih naših aktivnosti: red, rad, znanje, odgovornost i pravednost', rekla je, uz ostalo, Tireli.

Ocijenila je da reda i rada ima sve manje zbog čega su odgovornost i poštenje postale gotovo društveno neprihvatljive, a znanje je izgubilo bitku od promašenih politika dosadašnjih vlada.

'Ljudi se žele više uključiti u demokratski proces!'

'Posljedice najčešće snose najmanje krivi koji ničim nisu doprinijeli tome da nam društvo ide u smjeru velikih socijalnih razlika što si jedna mala država kao Hrvatska nikako ne može i ne smije dozvoliti. Sve to je doprinijelo velikoj apatiji u kojoj građani sve manje imaju volje i želje izlaziti na izbore vjerujući kako više ničim i nikako ne mogu utjecati na političke promjene. U takvom ozračju pred nama su još jedni predsjednički izbori', kazala je Tireli.

Smatra da je Josipović u prvom mandatu pokazao kako je predsjednik svih hrvatskih građana, kojemu je važno da Hrvatska bude snažna, demokratska i pravna država u kojoj će se poštovati temeljna ljudska i građanska prava.

'Njegov prijedlog izmjena Ustava pokazuje koliko mu je stalo da Hrvatska bude na čvrstim i ispravnim temeljima. Da bi to bilo moguće, potrebno je ojačati utjecaj građana na sve političke procese što Ivo Josipović predlaže, a laburisti se zalažu od svog nastanka', zaključila je Tireli.

Josipović je zahvalio na podršci i izrazio očekivanje i nadu da će 'zajedno sa svim ostalim strankama koje ga podržavaju i dalje graditi pravednu Hrvatsku'.

'Spomenuli ste ispravne, čvrste temelje države i društva. Ti temelji podrazumijevaju širi spektar političkih opcija, ali one imaju nešto zajedničko. Ovih pet principa dio su tog sustava čvrstih temelja i na tome zahvaljujem. Želim da se vaša stranka i dalje uspješno bori za tih pet načela. Mislim da nisam jedini koji je prepoznao potrebu da se naša država i društvo promijene, da se intenzivnije radi na pravednosti', rekao je Josipović koji drži da je u njegovom prvom mandatu ostvaren važan društveni iskorak kada je riječ o borbi protiv korupcije i kriminala.

Istraženo je koliko građana želi ukinuti županije i uvesti 5 do 8 regija!

'Nismo ih iskorijenili, nije niti jedno društvo, ali smo učinili da danas nitko tko krade ne može mirno spavati. To pokazuju mnogi slučajevi gdje su vrlo visoko dužnosnici završili u zatvoru. Jedan od doprinosa, i uz vašu pomoć, je promjena ustava o nezastarijevanju kriminala u pretvorbi i privatizaciji i ratnog profiterstva', kazao je Josipović i dodao da ostaje ono što laburisti ističu – socijalna pravednost.

'Stranke ljevice i lijevog centra, koje drže do socijalne pravde u vremenima krize, imaju tešku zadaću uvjeriti cijelo društvo da solidarnost ne smije nestati s problemima koje imamo. Suočeni smo s paradoksom da što je veća potreba za socijalnom pravdom i socijalnom pomoći to je manje resursa da se oni ostvare. Zato pametna i duga politika koja razumije gdje su problemi i kako ih rješavati nalazi odgovor i na to pitanje. I ako je moj prvi mandat protekao u uspješnoj borbi za potpuno odricanje prava ikome da mirno spava uz plodove svoje kriminalne djelatnosti, zato naš zajednički drugi mandat mora biti usmjeren na socijalnu pravednost', završio je Josipović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju