Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Porastom vodostaja rijeke Kupe i njezinih pritoka ponovo su ugrožena neka naselja u Sisačko-moslavačkoj županiji, pa se danas sastao županijski Stožer za zaštitu i spašavanje na kojem je rečeno da je stanje trenutačno pod kontrolom, ali su dogovorene mjere zaštite.


Najteža je situacija prošle noći bila na području Topuskog, gdje je poplavljeno četrnaest obiteljskih objekata. Međutim, svi su stanovnici i imovina zbrinuti. Teško je stanje i na području Gline, gdje se izlila rijeka Maja i poplavila središte grada. Prekapanjem ceste, rijeci je omogućeno da se vrati u svoje korito. Na području Pounja u općini Dvor situacija se normalizira, jer vodostaj Une opada.

Vezani članci Pas Kastro riječkoj policiji pomogao u zapljeni droge - 3 Riječka policija predstavila novog kolegu: "Kastro je u policiji ono što je Messi u nogometu" Slika nije dostupna FOTO Vrhunac vodenog vala: Vodostaj Kupe 824 cm, najviši u posljednjih 40 godina!

"Otvoreno je pitanje Letovanića, gdje opasnost još nije prošla. Na tom je području još uvijek nužan angažman i lokalnog stanovništva, vatrogasaca i svih ostalih. Ove poplave nas nisu iznenadile, kao i poplave u rujnu ove godine. Mi smo ipak bili korak dva ispred vode, bez obzira što su ove ekstremne padaline učinile situaciju takvom da možda u dođe do porasta vodostaja i onih rječica za koje nismo mislili da je to moguće", rekao je obnašatelj dužnosti župana Zdenko Vahovec.

Karlovačke rijeke rastu: Poslano upozorenje građanima

Najveći je problem opskrba vodom u Glini jer je zbog odrona zemlje kod mjesta Solina oštećeno 150 metara magistralnog vodovoda.

Vahovec je izvijestio da je iz robnih rezervi krenula jedna cisterna kapaciteta 20.000 litara, koja će biti dopremljena na područje Gline. Također će grad Sisak solidarno pomoći gradu Glini sa sedam spremnika kapaciteta 1.000 litara. Iz robnih rezervi su zatražena rasvjetna tijela za područje općine Lekenik, gdje će se graditi zečji nasipi, rekao je Vahovec.

Sve su nadležne službe u stanju pripravnosti, a u Stožeru ne očekuju veća iznenađenja i problemi zbog porasta vodostaja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook