Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrožena naselja

Opasnost nije prošla: Kupa i pritoci opet prijete Sisačko-moslavačkoj županiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porastom vodostaja rijeke Kupe i njezinih pritoka ponovo su ugrožena neka naselja u Sisačko-moslavačkoj županiji, pa se danas sastao županijski Stožer za zaštitu i spašavanje na kojem je rečeno da je stanje trenutačno pod kontrolom, ali su dogovorene mjere zaštite.

Najteža je situacija prošle noći bila na području Topuskog, gdje je poplavljeno četrnaest obiteljskih objekata. Međutim, svi su stanovnici i imovina zbrinuti. Teško je stanje i na području Gline, gdje se izlila rijeka Maja i poplavila središte grada. Prekapanjem ceste, rijeci je omogućeno da se vrati u svoje korito. Na području Pounja u općini Dvor situacija se normalizira, jer vodostaj Une opada.

Pročitajte i ovo Vodostaj Korane Visoki vodostaji U Karlovcu izvanredne mjere obrane od poplava, zatvorene neke ceste Ojačavanje nasipa u Hrušćici - 1 Visoki vodostaj Ojačava se nasip u Hrušćici, Mura i Drava stvaraju nove probleme: "Ovaj val je žestinom i silinom iznenadio sve"

"Otvoreno je pitanje Letovanića, gdje opasnost još nije prošla. Na tom je području još uvijek nužan angažman i lokalnog stanovništva, vatrogasaca i svih ostalih. Ove poplave nas nisu iznenadile, kao i poplave u rujnu ove godine. Mi smo ipak bili korak dva ispred vode, bez obzira što su ove ekstremne padaline učinile situaciju takvom da možda u dođe do porasta vodostaja i onih rječica za koje nismo mislili da je to moguće", rekao je obnašatelj dužnosti župana Zdenko Vahovec.

Karlovačke rijeke rastu: Poslano upozorenje građanima

Najveći je problem opskrba vodom u Glini jer je zbog odrona zemlje kod mjesta Solina oštećeno 150 metara magistralnog vodovoda.

Vahovec je izvijestio da je iz robnih rezervi krenula jedna cisterna kapaciteta 20.000 litara, koja će biti dopremljena na područje Gline. Također će grad Sisak solidarno pomoći gradu Glini sa sedam spremnika kapaciteta 1.000 litara. Iz robnih rezervi su zatražena rasvjetna tijela za područje općine Lekenik, gdje će se graditi zečji nasipi, rekao je Vahovec.

Sve su nadležne službe u stanju pripravnosti, a u Stožeru ne očekuju veća iznenađenja i problemi zbog porasta vodostaja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene