Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Gradska skupština o Varšavskoj

'Kunem se, nisam prosvjednike nazvao četnicima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na današnjoj su sjednici jednoglasno usvojili prijedlog da se na dnevni red uvrsti Prijedlog zaključka povodom mirnih prosvjeda građana grada Zagreba u Varšavskoj ulici koji se protive gradnji ulaza u podzemnu garažu Hoto grupe Tome Horvatinčića u sklopu projekta 'Cvjetni'.

Sjednica Gradske skupštine počela je jutros raspravom o policijskom privođenju 23 aktivista Zelene akcije i Prava na grad te uklanjanju kontejnera u Varšavskoj ulici koji su sinoć pokušali spriječiti početak izgradnje ulaza u podzemnu garažu. Josip Kregar (nezavisna lista Velimira Sriće) istaknuo je kako bi Skupština trebala osuditi oduzimanje prava prosvjednicima i to pitanje raspraviti na sjednici. Istaknuo je da je prosvjed ljudsko pravo svakog građanina te da se ovdje desila intervencija policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODBJEGLI TAJKUN Miroslav Kutle o braći Pripuz: "Znam sve što su radili u gradu. Bandić je na početku karijere bio njihov projekt" Slika nije dostupna 12 KANDIDATKINJA I Alemka Markotić i Bandićeva zastupnica Natalija Prica bore se za titulu ''Zagrepčanka godine''

Jurica Meić (SDP) složio se s tim Kregarovim prijedlogom i istaknuo da to treba biti jedna vrsta zaključka ili akta u kojem bi sudjelovali svi klubovi. Jasen Mesić (HDZ) istaknuo je da je ova skupština pravo mjesto i vrijeme za raspravu o tom problemu. Problem je krenuo iz ove skupštine i ova je Skupština tada sa SDP-ovom većinom izglasovala detaljni plan uređenja bloka na Cvjetnom trgu. Mesić je zamjerio SDP-u što je ponovno istog čovjeka (Milana Bandića) kandidirao za gradonačelnika.

'Ne radi se ovdje o gašenju požara'

Morana Paliković Gruden (HNS) rekla je da zastupnici idu krivim putem tražeći političke poene i pitajući tko je kriv. Podsjetila je da je policija privela 23 aktivista Zelene Akcije i Prava na grad i da je jučer prosvjedovalo četiri tisuće građana te zatražila da Skupština to raspravi i vidi što treba učiniti. Rekla je da klubovi u tome trebaju postići konsenzus. Danira Bilić (HDZ) podsjetila je da je u prošlom mandatu Skupštine HDZ bio oporba, a SDP pozicija. 'Ovdje se radi o gašenju požara', rekla je Bilić i dodala da je ona bila protiv detaljnog plana uređenja bloka Cvjetnog trga jer je znala da će se kopati Varšavska.

Jelavić: Nisam ih nazvao četnicima

Prvi put od kada je predsjedao konstituirajućom sjednicom Skupštine javio se i HDZ-ovac Miroslav Blažević. Rekao je da bi zastupnici izgubili dosljednost da sada osporavaju odluku koju su jednom donijeli. Na aktualnom satu koji je potom uslijedio Goran Kutlić (SDP) pozvao je pročelnika Gradskog ureda za izgradnju grada Davora Jelavića da ponudi ostavku jer je aktiviste Prava na grad i Zelene akcije proglasio četnicima. Jelavić je to opovrgnuo. 'Kunem se svojim pokojnim roditeljima da to nikad nisam rekao', rekao je Jelavić i dodao da nema namjeru podnijeti ostavku. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene