Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Položeni vijenci na spomenik

Kumrovec: Obilježena 31. obljetnica smrti Josipa Broza Tita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu 31. godišnjice smrti Josipa Broza Tita vijence i cvijeće ispred njegova spomenika i rodne mu kuće u Kumrovcu položili su predstavnici SABA-e Hrvatske, društava Josip Broz Tito te Titovi borci NOR- a iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Tita je cijenila cijela svjetska javnost koja mu je odavala priznanje i za njegova života. O tome govori i podatak da mu se na posljednjem ispraćaju okupilo 209 delegacija iz 127 zemalja', rekao je predsjednik SABA-e Hrvatske Ratko Maričić.

Osvrnuvši se na sadašnje stanje u zemlji, rekao je kako se danas, kad je nezaposlenost dosegnula katastrofalne razmjere, sjećamo njegove brige za radnička prava'. 'Bilo je i onda kontejnera, ali se po njima nije prekapalo. Tito se zalagao za jednakost svih, svi su imali besplatno školovanje i liječenje', rekao je Maričić. U Kumrovcu će se 28. svibnja održati središnja proslava negdašnjeg dana mladosti. (HIna)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIKA PROSLAVA FOTO/VIDEO: Tisuće ljudi u Kumrovcu: ''Tita nema, štafete nema, ali imamo Dan mladosti i radosti'' Jovanka Broz (Foto: AFP) 40. obljetnica smrti Francuski AFP se prisjetio Tita: Bio je ljubitelj cigara, bijelih odjela i svjetskih zvijezda, a kad je umro, nije težio ni 40-ak kilograma

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene