Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Uprave dao ostavku

'Kriza u Pevecu jest kriza gospodarenja u Hrvatskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki dan neki od Pevecovih radnika mirno prosvjeduju. Nakon Zadra, Pule, Zagreba, Bjelovara, Kutine, prosvjedovali su i Vrbovčani jer se Uprava oglušila na njihov zahtjev da im odgovorni kažu što će biti s njima, njihovim plaćama i kakvi su daljnji planovi.

Za to vrijeme predsjednik Uprave Josip Baotić, nakon samo šest tjedana dao je neopozivu ostavku, jer kako kaže nije naišao na profesionalnu klimu, ni menadžment s kojim se može raditi, a radnici u Zagrebu sutra idu u štrajk. 'Ova kriza u tvrtki Pevec, je kriza društva u gospodarenju u Hrvatskoj i ne vidim razloga da drugi neki ne dođu, nažalost, u istu situaciju vrlo brzo', rekao nam je Baotić.

Pročitajte i ovo Nestao je Angel Tarandek Jeste li ga vidjeli? Policija moli za pomoć: Drugi put u mjesec dana nestao je Angel Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

>> Nastavlja se niz zatvaranja i štrajkova u Pevecu

Vlasnik će sada najvjerojatnije morati pristati na stečaj s preustrojem, a velik broj radnika na zavod za zapošljavanje. 'Mislim da bi se trebalo ljudima isplatit te plaće jer su ih zaslužili dizali su se ujutro i ostajali do pola deset navečer', rekao nam je jedan od zaposlenika Peveca. Iako će još sutra radnici Peveca pokušati još jednim štrajkom, Đurđica Kahlina iz Saveza samostalnih sindikata napominje kako štrajk sigurno neće riješiti njihov problem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene