Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svaki dan neki od Pevecovih radnika mirno prosvjeduju. Nakon Zadra, Pule, Zagreba, Bjelovara, Kutine, prosvjedovali su i Vrbovčani jer se Uprava oglušila na njihov zahtjev da im odgovorni kažu što će biti s njima, njihovim plaćama i kakvi su daljnji planovi.


Za to vrijeme predsjednik Uprave Josip Baotić, nakon samo šest tjedana dao je neopozivu ostavku, jer kako kaže nije naišao na profesionalnu klimu, ni menadžment s kojim se može raditi, a radnici u Zagrebu sutra idu u štrajk. 'Ova kriza u tvrtki Pevec, je kriza društva u gospodarenju u Hrvatskoj i ne vidim razloga da drugi neki ne dođu, nažalost, u istu situaciju vrlo brzo', rekao nam je Baotić.

Vezani članci Silicon Valley Bank Najveći bankrot u SAD-u od 2008.: Država preuzela kontrolu nad bankom Silicijske doline USKOK Muljali novcem stečajnih dužnika: USKOK podigao optužnicu protiv suca i stečajnih upravitelja

>> Nastavlja se niz zatvaranja i štrajkova u Pevecu

Vlasnik će sada najvjerojatnije morati pristati na stečaj s preustrojem, a velik broj radnika na zavod za zapošljavanje. 'Mislim da bi se trebalo ljudima isplatit te plaće jer su ih zaslužili dizali su se ujutro i ostajali do pola deset navečer', rekao nam je jedan od zaposlenika Peveca. Iako će još sutra radnici Peveca pokušati još jednim štrajkom, Đurđica Kahlina iz Saveza samostalnih sindikata napominje kako štrajk sigurno neće riješiti njihov problem.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju