Kristian Došen, reporter emisije ''Provjereno'' koja se emitira na Novoj TV, dobitnik je nagrade ''Hrvoje Mateljić'' u kategoriji najbolji novinarski radovi o gospodarstvu emitirani u elektroničkim medijima (radio ili TV).

Galerija


Nagradu za koju je nominiran s pet reportaža primio je u utorak na svečanoj dodjeli nagrada u Hrvatskom novinarskom domu.

Vezani članci Maja Medaković Reporterka Provjerenog Maja Medaković primila nagradu Svjetionik za prilog o baki Mari Jadranka Palm (Foto: Provjereno) Majka Siniše Palme prvi put progovorila o njegovoj smrti: "Znao mi je reći, što manje znaš, to bolje za tebe"

U jednoj reportaži ekskluzivno je donio ispovijest majke pokojnog pročelnika Virovitice i rasvijetlio dio mračne priče o nestanku 17 milijuna kuna i navodnom samoubojstvu pročelnika. Druga je njegova nominirana reportaža o bivšem ministru Lovri Kuščeviću u kojoj je tematizirao njegove nekretninske afere i istražio njegov politički uspon.

Treća je o bivšem ministru Tomislavu Tolušiću, a u njoj je otkrio novi krak afere s imovinskom karticom i zemljištem na moru. Četvrta je o Jozi Brkiću, bratu potpredsjednika Sabora, koji se bavi zakupom poslovnih prostora. Došen je prvi otkrio da Brkića država tuži zbog protupravnog upada u prostor.

Peta je reportaža o malverzacijama s poticajima i dodjelom zemljišta i u njoj je donio priču o poljoprivrednicima koji su ostali bez zemlje nakon sumnjivog natječaja.

''Nagradu gledam kao priznanje za svoj trud i rad od kolega, struke. Mislim da je sjajan poticaj meni i drugim mladim novinarima. Osjećaj je sjajan. Velika je čast i zadovoljstvo osvojiti nagradu koja obvezuje da radim još bolje'', rekao je Kristian Došen.

Kristian Došen dobitnik nagrade 'Hrvoje Mateljić' (Foto: Dnevnik.hr)
Kristian Došen dobitnik nagrade 'Hrvoje Mateljić' (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Nagrada je utemeljena u znak sjećanja na prerano preminulog novinara Hrvoja Mateljića. Osim što se njome želi sačuvati uspomena na Hrvoja, želi se odati priznanje novinarima koji ustraju na visokokvalitetnom i analitičkom novinarstvu. Hrvoje Mateljić (1974. – 2008.) bio je profesionalni novinar 12 godina prije nego što je tragično preminuo. Pratio je sektor telekomunikacija, spajanja i preuzimanja, a svu širinu svog znanja pokazao je u makroekonomskim temama.