Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I akrobatska grupa 'Krila Oluje' sudjelovat će u sutrašnjem mimohodu povodom Dana pobjede.


Jučerašnju generalnu probu uoči zagrebačkog mimohoda povodom Dana pobjede piloti 'Krila Oluje' zabilježili su i iz svoje perspektive.

 

02.08.2015.Krila Oluje, generalna proba Mimohod OSRH 2015

Posted by Akrobatska grupa "Krila Oluje" / "Wings of Storm" display team on Sunday, 2 August 2015
Vezani članci Slika nije dostupna 'Sloboda je najveće blago i nikome ne trebamo dokazivati koliko je 'Oluja' opravdana' Slika nije dostupna DEMONSTRACIJA SILE HRVATSKE VOJSKE Generali poručili: 'Yes, we can!'

Krila 'Oluje' prvi put su predstavljena javnosti 5. kolovoza 2005. na proslavi 10. obljetnice vojno-redarstvene operacije 'Oluje' u Kninu. Od tada su nastupila 107 puta, 66 puta u Hrvatskoj i 41 put u inozemstvu: u Rumunjskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Belgiji, Italiji, Turskoj, Poljskoj, Danskoj i Švicarskoj.

Šest najboljih vojnih pilota napušta Hrvatsku - primamljiva ponuda s Bliskog istoka

Sudjelovali su na najpoznatijim svjetskim aeromitinzima i manifestacijama i dobili mnoge nagrade i priznanja. Tako su za najbolji nastup nagrađeni na međunarodnim aeromitinzima CIAF u Češkoj i RDAF u Danskoj 2012. godine te ponovno na međunarodnom aeromitingu CIAF u Češkoj 2014. godine. Veliku plaketu HRZ i PZO te pohvalu načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske dobili su 2010., a 2013. dodijeljena im je Nagrada grada Zadra. Uključujući sadašnji letački sastav, u Krilima 'Oluje' dosad je letjelo 14 pilota.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook