Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Generali na Tuđmanovom grobu

Krešić: Domovinski rat sustavno se gazi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni general i predsjednik hrvatskog generalskog zbora Marinko Krešić, komentirao je privođenje Merčepa na način da je to dokaz da se Domovinski rat sustavno gazi.

Krešić je to rekao na zagrebačkom groblju Mirogoj, predvodeći izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora koje okuplja umirovljene hrvatske generale. Naime, oni su danas položili vijence i zapalili svijeće na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, povodom 11. obljetnice njegove smrti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Gotovina zamjena za Tuđmana' NY Times: Presuda generalima je indirektna presuda Tuđmanu Slika nije dostupna U Pokupskom Ukradena Tuđmanova bista vrijedna 50.000 kuna

>> Priveden Tomislav Merčep, u tijeku pretres njegovog stana

>> 'HDZ se nikada nije smio odvojiti od politike Franje Tuđmana'

Na novinarski upit zna li kakve detalje oko Merčepova privođenja Krešić je rekao da ih ne zna, dodavši da se Merčepa željelo još davno uhititi, ali kako nije bilo nikakvih dokaza da je on odgovoran ‘ni zapovjedno niti kao čovjek’.

‘Pokazatelji su da Ivo Sanader bježi iz zemlje, on koji je zemlju za koju smo mi ratovali upropastio, pa istovremeno da bi smanjili tenzije oko Ive Sanadera, onda se love hrvatski generali i časnici’, ocijenio je Krešić.

Hrvatska je ‘ponižena, upropaštena i zadužena’

Na upit je li Hrvatska ona koju je zamišljao Franjo Tuđman, Krešić je odgovorio da Hrvatska nije onakva kakvu je sanjao prvi hrvatski predsjednik. ‘Ona je danas ponižena, upropaštena i zadužena’, dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene