Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija potvrdila

Priveden Tomislav Merčep, u tijeku pretres njegovog stana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Merčep, nekadašnji ratni pomoćnik ministra unutarnjih poslova, jutros je priveden, potvrdio je za Dnevnik.hr Krunoslav Borovec, glasnogovornik MUP-a.

U tijeku je pretraga njegova stana u Novom Zagrebu, također je potvrđeno iz policije. Tomislav Merčep priveden je zbog sumnje u počinjenje u ratni zločin.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Policajci pronašli muškarca bez penisa: Ležao je u nesvijesti Ivan Pernar u tijeku istraživanje Policija privela Pernara pred školom, ravnatelj: "Htio je djecu pitati o javnom samosnimanju i ozljeđivanju spolovila"

Ime Tomislava Merčepa u više se navrata povezivalo uz ratne zločine koje su tijekom Domovinskog rata počinili neki od pripadnika njegove postrojbe. Nagađanja o optužnici protiv Merčepa postala su sve glasnija 2006. godine, kada je Munib Suljić umro u Zatvorskoj bolnici, a prije smrti navodno je progovorio ratnim zločinima u slučaju Zagrebački velesajam - Pakračka poljana.

Pretpostavljalo se da bi Suljić mogao biti ključni svjedok protiv Merčepa. Protiv njega se tada vodio proces za 'Zagrebački velesajam' i za 'Pakračku poljanu', ali i zločine prije početka rata u Vukovaru.

Na mobilni telefon Tomislava Merčepa javila nam se njegova susjeda. Rekla je da gospodin Merčep spava u sobi, a ona čuva njegovu kćer. Tvrdi da policija nije u stanu.

Uskoro donosimo više informacija.

>> Haag Hrvatskoj predao dokaze protiv Merčepa?

>> Merčep od Josipovića traži ispriku

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene