Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"To nema veze sa stranačkim obilježjima"

Krapinsko-zagorski HDZ osudio napad na SDP-ovca i tvrde: "Riječ je o osobnim, kumskim odnosima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon napada na zamjenika općinskog načelnika Zlatar Bistrice Dražena Mikuleca iz SDP-a, a u napadu su, prema priopćenju krapinsko-zagorskog SDP-a, sudjelovali "viđeniji HDZ-ovci", priopćenjem se oglasio i Županijski odbor HDZ-a, koji osuđuje svaki oblik verbalnoga ili fizičkog nasilja i ocjenjuje da događaj nema nikakvo stranačko obilježje, nego se radi o osobnom konfliktu isprepletenom s pojedinačnim poslovnim interesima dvojice koji su i u "kumskom odnosu".

Krapinsko-zagorska organizacija SDP-a u priopćenju o napadu zatražila je od premijera Andreja Plenkovića da se očituje o, kako je navedeno, "necivilizacijskome nasilnom činu koji su predvodili viđeniji HDZ-ovci".

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV Napad u Dubrovniku HDZ-ovac brutalno napao maloljetnika: Određen mu je jednomjesečni zatvor, oglasila se stranka

Iz krapinsko-zagorskog HDZ-a kategorički osuđuju svaki oblik verbalnoga ili fizičkog nasilja."Ako nadležna tijela potvrde da je bilo koji naš član sudjelovao u bilo kakvom obliku nasilja prema bilo kojoj osobi, reagirat ćemo promptno i sukladno stranačkom statutu", navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je, prema informacijama koje zasad imaju, u Zlatar Bistrici u utorak održan mirni i uredno prijavljeni skup 12-ak farmera. Oni su prosvjedovali protiv donošenja odluke o izmjenama prostornog plana, kojom se sprječava izgradnja novih peradarskih farmi ili proširenje sadašnjih na području te općine, na što su se već žalili mjerodavnim ministarstvima i državnim institucijama. Iz HDZ-a ističu kako zasad imaju informaciju da se, nakon što je održan prosvjed, dogodio fizički izgred između jednog od farmera i zamjenika načelnika općine Zlatar Bistrice. Posebno ističu da su oni u "kumskom odnosu".

"S obzirom na dugogodišnje osobne odnose vinovnika, isprepletene s pojedinačnim poslovnim interesima, ističemo da događaj nema nikakvo stranačko obilježje, niti ga je korektno takvim pokušavati prezentirati u javnosti", stoji u priopćenju krapinsko-zagorskog HDZ-a u kojem očekuju da mjerodavna tijela u vezi s tim slučajem što prije utvrde odgovornost.

"I premda je riječ o osobnom konfliktu, ponavljamo, primjereno ćemo kao stranka reagirati potvrdi li se da je naš član odgovoran", zaključuje se u priopćenju krapinsko-zagorskoga Županijskog odbora HDZ-a u kojem se ne navodi ime člana stranke, no neki mediji neslužbeno doznaju da je riječ o Renatu Čehuliću. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene