Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Progutat će te noć!"

Napadnuti SDP-ovac iz Zlatar Bistrice za DNEVNIK.hr: "Nasrnuo je na mene i počeo me daviti..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"S gnušanjem osuđujemo ovakav primitivni, ali i opasan čin kojim se, u trenutku kad se demokratske odluke legalnih tijela lokalne samouprave ne sviđaju pojedinim grupacijama, pokušava nasiljem i prijetnjama prisiliti Vijeće da pogoduje nečijim interesima", poručili su iz ŽO SDP-a Krapinsko-zagorske županije.

Nakon jučerašnje sjednice Općinskog vijeća Općine Zlatar Bistrica pred zgradom Općine fizički je napadnut zamjenik općinskog načelnika Dražen Mikulec, član SDP-a, objavili su danas iz Županijskog odbora SDP-a Krapinsko-zagorske županije

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

Kako navode, povod za napad na njega te vrijeđanje načelnika Općine i drugih članova Općinskog vijeća (u kojem SDP s koalicijskim partnerima ima dvotrećinsku većinu) bila je izmjena Prostornog plana općine.

Mikulec je za DNEVNIK.hr potvrdio da je bio napadnut nakon sjednice Općinskog vijeća, no nije htio imenovati napadača. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o Renatu Čehuliću (HDZ).

"Za trajanja sjednice Općinskog vijeća ispred zgrade su se odvijali prosvjedi. Nakon što smo završili sa sjednicom izašli smo iz zgrade i potom su nas okupljeni počeli vrijeđati.

Na mene je uspio nasrnuti pojedinac, došlo je do pokušaja davljenja, stavio mi je ruke oko vrata nakon čega su i ostali vidljivi tragovi. Srećom, u njegovoj grupi bilo je normalnih ljudi pa su ga spriječili u tome", kazao nam je Mikulec. Dodao je kako je u šoku te da više ne zna što bi mogao očekivati.

"S gnušanjem osuđujemo ovakav primitivni, ali i opasan čin kojim se, u trenutku kad se demokratske odluke legalnih tijela lokalne samouprave ne sviđaju pojedinim grupacijama, pokušava nasiljem i prijetnjama prisiliti Vijeće da pogoduje nečijim interesima. Valja napomenuti da su općinski vijećnici već danima ranije, čak i u svojim domovima, bili izloženi prijetnjama i pritiscima od istog kruga ljudi, što govori da se nije radilo o slučajnom incidentu, nego planiranom činu s jasnim motivom da se utječe na način njihova odlučivanja na sjednici Vijeća.

Napadnuti zamjenik načelnika, na sreću, prilikom ovog divljačkog ispada nije teže ozlijeđen, no ostaje nam se zapitati: što je sljedeće? Možemo li očekivati još gore napade, batinanje i ubojstva političkih suparnika ili onih koji rede u interesu javnosti? Poruka 'Progutat će te noć!', koju je napadač izvikivao prilikom pokušaja davljenja općinskog dužnosnika zastrašujuća je i upućuje nas da smo na korak do takvih scenarija", navode u krapinsko-zagorskom SDP-u.

Istaknuli su kako je izravni počinitelj bio na izbornoj listi stranke koja na državnoj razini obnaša vlast te pozvali predsjednika HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića "da se na odgovarajući način očituje o ovom nedemokratskom i necivilizacijskom činu nasilja".

Iz PU krapinsko-zagorske potvrdili su da su evidentirali napad te rekli da je kriminalističko istraživanje u tijeku i da će više informacija biti poznato po njegovu okončanju.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene