Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kožnjak ostaje gradonačelnik, Kirin gradski vijećnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo pet vijećnika SDP-a, HNS-a i HSS-a diglo je ruke za izglasavanja nepovjerenja virovitičkom gradonačelniku Zvonku Kožnjaku (HDZ) na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Virovitice.

Dva vijećnika HSP-a koja su zajedno s njima 7. siječnja ove godine potpisala zahtjev za uvrštavanjem te točke dnevnog reda zbog "božićnog lova" na Bilogori, napustila su sjednicu uoči glasovanja. Deset vijećnika HDZ-a podržalo je gradonačelnika Kožnjaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kirin i dalje bez komentara Kosor: Sve treba pretresti, pa i ugovore iz 2001. do 2003. Slika nije dostupna Neposlušni gradonačelnik Kirin na klizalište potrošio 300 tisuća kuna

Bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, koji je sudjelovao u lovu na Bilogori, na današnjoj je sjednici Gradskog vijeća aktivirao svoj mandat virovitičkog gradskog vijećnika.

Vijećnici Nada Bartolić (HNS-liberalni demokrati), Stjepan Kapoli (HSP), Branko Svoboda (HSS) te Mato Vukušić i Marija Žovan Batorek iz SDP-a detaljno su obrazložili zahtjev za glasovanjem o nepovjerenju ponovivši da su gradonačelnik i njegov ured nakon što su medijima poslane fotografije s tzv. božićnog lova od 22. prosinca prošle godine, na kojima su tadašnji ministar Kirin i haaški optuženik Mladen Markač, grubo prekršili Statut i Poslovnik, čime je nanesena neprocjenjiva šteta i građanima Virovitice. 

Oporba smatra da odgovornost za konkretni događaj ne može snositi zaposlenik Ureda gradonačelnika zadužen za odnose s javnošću, već isključivo gradonačelnik. Marija Žovan Batorek (SDP) ustvrdila je kako je među oporbenim vijećnicima bilo teško prikupiti potpise. 

"Ljudi su se bojali, bilo je pritisaka", rekla je Žovan Batorek.

Branko Svoboda (HSS) rekao je da će oporbeni vijećnici zahtjev za glasovanjem o nepovjerenju gradonačelniku ponoviti za šest mjeseci te je pozvao vijećnike HDZ-a da "jasno i glasno" svaki ponaosob stanu u obranu gradonačelnika. 

Danas je za govornicu izašao samo predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Marko Teskera, koji je rekao da gradonačelnik nije zaslužio takvu raspravu jer u lovu nije bio niti je znao da su fotografije poslane te da je nakon toga pisan demanti.

Gradonačelnik Kožnjak naglasio je kako vijest o lovu nikada nije objavljena na službenim internetskim stanicama grada Virovitice nego ju je medijima poslao referent za odnose s javnošću Anđelko Ribić, na zahtjev lovaca.

"Nisam lagao jer nisam imao saznanja o lovu i ne osjećam ni trunke odgovornosti. Ribić je vjerojatno htio zaštiti generala Markača i ministra Kirina, a svatko od vas je mogao doći osobno i pitati što se dogodilo, a ne odmah tražiti ostavku", rekao je Kožnjak usporedivši medijski interes za ovu temu s interesom agenata KOS-a iz predratnog razdoblja.

"Takvu medijsku hajku nisam doživio još od vremena kada smo dovozili kalašnjikove i kada su nas progonili jugoslavenski KOS i svi beogradski mediji", kazao je Kožnjak te prozvao i predsjednika Stjepana Mesića. "Kako to da njegovi savjetnici smiju loviti s haaškim optuženicima, a ministar Kirin i saborski zastupnik Josip Đakić ne mogu", pitao je Kožnjak.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene