Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pravdi treba privesti Mladića i Hadžića'

Kosor Robinsonu: Hrvatska je za punu suradnju s Haagom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica hrvatske vlade te predsjednica Savjeta za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu i drugim međunarodnim kaznenim sudovima Jadranka Kosor, susrela se u petak u Zagrebu s Patrickom Robinsonom, predsjednikom haaškoga suda i rekla mu kako je Hrvatska za punu suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom (ICTY), ali da smatra da bjegunci Ratko Mladić i Goran Hadžić moraju biti privedeni pravdi, priopćeno je iz vlade.

Jadranka Kosor, potpredsjednica vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, potvrdila je hrvatsku odlučnost da surađuje s Međunarodnim kaznenim sudom, kaže se u priopćenju. Predsjednik Međunarodnog kaznenog suda Robinson izrazio je zadovoljstvo suradnjom Hrvatske s ICTY-jem te podsjetio kako je nedavno u New Yorku imao vrlo dobar sastanak s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, a na tom je sastanku predsjednik vlade pokazao odlučnost u ispunjavanju obveza Hrvatske prema Međunarodnom kaznenom sudu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Sjevernoj Irskoj uvedena ograničenja 34.000 ljudi i dalje bez pitke vode Slika nije dostupna Izrečena do kraja godine 'Naši političari ne žele komentirati iako su svjesni da tužiteljstvo govori besmislice'

Robinson zadovoljan hrvatskim pravosuđem

Robinson je izrazio je i zadovoljstvo učinkovitošću hrvatskog pravosuđa, posebno se osvrnuvši na slučaj Ademi-Norac, te napretkom koji Hrvatska postiže reformama u pravosuđu, dodaje se u vladinu priopćenju. Potpredsjednica Kosor istaknula je da je upravo slučaj Ademi-Norac koji je prepušten hrvatskom pravosuđu jedan od pokazatelja da haaški sud prepoznaje nepristranost hrvatskih sudova. Dvoje visokih dužnosnika razgovaralo je i o uvjetima i mogućnostima smještaja arhivske građe ICTY-ja kao dijela nasljeđa suda nakon prestanka njegova djelovanja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene