Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ ima najviše razloga za brigu

Kosor o Sanaderu: Cijeli taj slučaj je u rukama pravosuđa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iznenađujući preokret u strategiji obrane bivšeg premijera Ive Sanadera koji se sada odlučio za hitno izručenje Hrvatskoj prvi je put komentirala premijerka Kosor. Njezin HDZ mogao bi imati najviše razloga za brigu od onoga što će bivši šef u svojoj obrani izgovoriti. Najavljuju se također velika pojačanja u odvjetničkom timu bivšeg premijera.

Slavlje oko uspješnog završetka pregovora s EU vladajućem HDZ-u kvari tek njihov dojučerašnji šef Ivo Sanader. I predsjednica Vlade Jadranka Kosor, njegovu iznenadnu želju za povratkom tumači promjenom obrambene taktike.

Pročitajte i ovo Julian Assange Odluka 20. svibnja Odgođeno izručenje Juliana Assangea SAD-u: "Tražimo ova jamstva" Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture. Okupljanje HDZ-a Butković odgovorio novinarima: "Pa šta nema pametnijeg čovjeka u Hrvatskoj?"

'Cijeli taj slučaj je u rukama hrvatskog pravosuđa koje je neovisno i osnaženo . Ja samo u ime vlade mogu reći da mi snažno nastavljamo dalje u svim onim projektima koji su važni za osnaživanje neovisnih institucija', kazala je Kosor.

Bivši šef stranke i države najveću političku štetu zasigurno može prouzročiti upravo bivšim kolegama. Predsjednica Vlade smatra da su se ipak okolnosti u Hrvatskoj promijenile. 'Sasvim sigurno, a to su jučer mnogi isticali Hrvatska više nije ista kao prije. I to se mora shvatiti', odlučna je Kosor.

Odluči li se Sanader za model izvlačenja prljavog veša HDZ-ovaca, po kojem se brani bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, profitirat će oporba. 'Pa on bi morao doći prije ili kasnije. Evo bit će izgleda prije nego kasnije. Ne znam vam ja puno o tome što je on radio, ali ima tko zna', kazao je Zoran Milanović.

Sanader u svojem pismu ističe samo jedan cilj. 'U sudskom postupku u Hrvatskoj želim dokazati svoju nevinost i razobličiti sve laži koje se pojavljuju u medijima i stavljaju meni na teret.'

Dok čeka na povratak Sanader želi ojačati i obrambeni tim u kojem je za sada jedino odvjetnik Goran Suić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene