Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostavka iz moralnih razloga?

Kosor ne namjerava dati ostavku: 'Vi niste istražitelji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica hrvatske vlade i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je danas kako ne namjerava dati ostavku na mjesto predsjednice vlade i stranke zbog proširenja istrage o crnim fondovima i na HDZ kao pravnu osobu.

'Ma ni govora. O tome što pišu mediji apsolutno nisam spremna odgovarati, jer nitko od novinara nije dio USKOK-a i DORH-a. Vi niste istražitelji', rekla je Kosor odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li iz moralnih razloga dati ostavku na mjesto predsjednice vlade i stranke na konferenciji za novinare u sjedištu HDZ-a.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu"

>> Pogledajte nervoznu premijerku Kosor!

>> Pusić: HDZ je razvio korupciju do neslućenih razmjera

>> HDZ-ovi ministri opet bježali od novinara

>> HDZ zabranio Novoj TV prijenos konferencije za novinare Jadranke Kosor

>> 'Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju u pada'

'Mediji naštetili i HDZ-u i borbi protiv korupcije'

Kosor smatra da su mediji 'strašno naštetili HDZ-u i borbi protiv korupcije', jer objavljuju nepotvrđene izvore i ono što curi iz istraga. 'Na koji način i tko to dostavlja medijima, potrudit ćemo se doznati', kazala je predsjednica HDZ-a. Istaknula je kako se u istrazi ne navodi njezino ime, ali kako je više nego spremna odazvati se pozivu USKOK-a i reći sve što zna o tom predmetu.

Upitana je li znala od kuda i tko financira njezinu predsjedničku kampanju, Kosor je odgovorila kako će o tome govoriti pred nadležnim državnim tijelima. Naglasila je kako je tada, a i danas smatra, da je ta kampanja 'legalno financirana s računa HDZ-a'.

Istaknula je da je HDZ jaka stranka i ima puno sredstava koja dolaze iz državnog proračuna, iz članarine te iz legalnih donacija. 'I danas smatram, kao i tada, da je ta kampanja HDZ-a, kao i sve druge, bila financirana na najlegalniji mogući način', kazala je Kosor.

Na pitanje kako tumači pokretanje istrage protiv HDZ-a u vrijeme predizborne kampanje, Kosor je rekla da istragu podržava i traži da se sve rasčisti, a ukoliko se netko u HDZ-u ogriješio o zakone da odgovara, te da se krivnja individualizira.

Ocijenila je kako je i sadašnji 'tajming' izabran kako bi se na neki način naštetilo stranci, ali smatra da DORH i USKOK korektno rade svoj posao.

'Mi smo svojom političkom voljom omogućili da se zaista širom vrata i prozori otvore borbi protiv korupcije', rekla je Kosor i dala punu potporu glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću i ravnatelju USKOK-a Dinku Cvitanu u nastavku tih procesa bez obzira na ime i prezime te na političku pripadnost.

Upozorila je kako su iz Kukuriku koalicije odnosno od SDP-ovca Slavka Linića došle vrlo ozbiljne prijetnje DORH-u i USKOK-u, te zatražila da se istraže i navodi o aferama vezanim i uz druge stranke, a nije propustila spomenuti niti slučaj 'riječkih tržnica'.

Konferenciji za novinare u središnjici stranke nazočili su i svi članovi predsjedništva HDZ-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene