Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamjenica predsjednika HDZ-a i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izjavila je danas da, ako su istiniti napisi o nepriličnom ponašanju skupine članova Mladeži karlovačkog HDZ-a u kafiću River pub, oni će biti izbačeni iz stranke.


'Zatražili smo izvješće karlovačke organizacije HDZ-a i sutra ćemo ga razmotriti na Predsjedništvu stranke', istaknula je Kosor.

Vezani članci Profesorici u vodu podvalili dezinficijens - 2 Školski sindikat Preporod izjavu ministra Fuchsa smatra štetnom i nesmotrenom: ''Radi se o novom, vrlo opasnom obliku nasilničkog ponašanja u školi'' Andrej Plenković - 1 Plenković predstavio izmjene Kaznenog zakona: ''Nažalost, nasilje nikad nećemo iskorijeniti do kraja, ali...''

'Nećemo tolerirati ni nasilje, ni bilo kakvo koketiranje s ustaštvom ili veličanje ustaštva, jer demokratska Hrvatska nije nastala na temeljima propale, izdajničke ustaške ideologije, već u svojim temeljima ima antifašizam i pobjedu u Domovinskom ratu', dodala je. 

>> Mladež HDZ-a razbijala po kafiću i prijetila utjecajnim očevima

Po riječima vlasnika karlovačkog 'River puba' Željka Godača, skupina članova Mladeži HDZ-a je u noći s petka na subotu razbijala po njegovom lokalu u središtu Karlovca, zbog čega je zvao policiju, no izgrednici su se razbježali prije intervencije. Godač je također rekao kako je, kad su ih pokušali smiriti, jedan od njih u jednom trenutku s uzdignutom desnom rukom vikao: 'Ajmo, ustaše', a ostali se prijetili utjecajnim ocem jednoga od njih.

Karlovačka policija potvrdila je da je u subotu rano ujutro, oko jedan sat, primila poziv iz 'River puba' u karlovačkoj Preradovićevoj ulici, ali kad su došli na intervenciju, u lokalu nisu više nikog zatekli.

Predsjedništvo Mladeži HDZ-a grada Karlovca sinoć je održalo sastanak na kojem je, kako su priopćili, 'analiziralo situaciju koja se dogodila u kafiću River', te najavilo da će 'neprimjereno ponašanje jednog člana Mladeži HDZ-a biti sankcionirano'.

U priopćenju predsjednika karlovačke Mladeži HDZ-a Matije Perkovića se također navodi kako se oštro ograđuju od svakog ispada koji uključuje bilo kakvo veličanje ustaštva i ustašku ikonografiju.