Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fiskalno stanje

Kosor izvijestila predsjednika Uprave UniCredit grupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor sastala se u sjedištu Vlade, Banskim dvorima, s predsjednikom Uprave UniCredit grupe Alessandrom Profumom.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo ukupnim bilateralnim odnosima između Republike Hrvatske i Talijanske Republike, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću. Premijerka Kosor izvijestila je predsjednika Uprave Profuma o aktivnostima vezanim uz gospodarski oporavak u Hrvatskoj. Kazala je kako je donesena odluka da se rashodovna strana državnog proračuna za 2011. i 2012. godinu neće povećavati u odnosu na razinu rashoda utvrđenu rebalansom ovogodišnjeg proračuna. Također je naglasila da će se, uz proračun za 2011. godinu, po prvi puta u Hrvatskoj donijeti Zakon o fiskalnoj odgovornosti.

Pročitajte i ovo Financiranje kampanje Objavljeni izvještaji Financiranje kampanje: Koalicija SDP-a potrošila više od milijun eura, HDZ gotovo polovinu platio donacijama Ilustracija HNB OBJAVIO NOVE PODATKE Ima li života bez duga? Jedna vrsta kredita u Hrvatskoj je posebno rasla potkraj prošle godine

Glavna tema razgovora bila je pokretanje novih investicija u Hrvatskoj. U tom kontekstu i predsjednica Vlade RH Kosor i predsjednik Uprave UniCredit grupe Alessandar Profumo izrazili su jednako mišljenje da su investicije ključne za jačanje gospodarstva. Profumo je rekao kako talijanske banke u Hrvatskoj postižu značajan uspjeh, a istaknuo je da će poslovanje banaka biti uspješno onoliko koliko je i Hrvatska, stoji u priopćenju. Premijerka Kosor govorila je i o završnici pregovaračkog procesa za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Naš cilj ostaje tehnički dovršetak pregovora do kraja 2010. godine kako bismo u proljeće iduće potpisali Ugovor o pristupanju u Europsku uniju. Sve reforme koje Hrvatska čini omogućit će brže dostizanje standarda Europske unije i prilagodbu Hrvatske tržišnim uvjetima u Europskoj uniji, zaključila je premijerka Kosor, navodi Vladin Ured za odnose s javnošću. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene