Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema nedodirljivih problema

'Ohladit ću i oguliti vrući krumpir i napraviti salatu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ništa nije nedodirljivo, poručila je buduća premijerka Jadranka Kosor, najavljujući danas u Saboru skorašnji rebalans državnog proračuna.

Kosor je kazala kako će, čim joj Sabor povjeri vođenje vlade, izići s dvije ili tri varijante rebalansa, o kojemu će prvo razgovarati na Predsjedništvu HDZ-a te s koalicijskim i socijalnim partnerima, a zatim prijedlog uputiti Saboru. Naglasila je kako su svi koalicijski partneri duboko svjesni gospodarske krize i spremni na odricanja. Uvjerena je da će se rebalans donijeti do stanke u saborskom zasjedanju, 15. srpnja, ali i kazala kako je moguće da će biti i izvanredne sjednice Sabora, ako budu potrebne dodatne konzultacije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

>> 'S punim samopouzdanjem preuzimam dužnost'

>> Budući ministri još ne žele konkretno o rebalansu

>> 'Ova će Vlada raditi loše kao i prethodna'

Najavila je da će u kresanju troškova vlada prvo krenuti od sebe, da će na minimum svesti reprezentaciju. 'Ako treba, gostima ćemo nuditi samo vodu, s kavom ili bez nje, a revidirat ćemo i korištenje službenih kartica, koje će moći koristiti samo ministri i državni tajnici, i to samo za službeni put', rekla je Kosor. Očekuje još jedan rebalans proračuna nakon turističke sezone, a kazala je da je vlada socijalno osjetljiva te da će, 'ako se bude išlo dva koraka dalje, voditi računa o najosjetljivijima'.

Kosor zna s 'vrućim krumpirima'

Još jednom je korupciji najavila 'borbu bez milosti i bez odustajanja', ističući da vladu 'neće zanimati nitko tko je na bilo koji način upregnut u bilo kakve interese'. 'Ne postoje male ni velike ribe. Sve su ribe dobre za brudet', poručila je Kosor. Odbacila je prozivke da HDZ koketira s ustaštvom, ističući da 'ni jedna druga vlada nije imala hrabrosti rušiti spomenike Francetićima i Budacima'. Odbacila je i pozive na prijevremene parlamentarne izbore, ističući da HDZ ima stabilnu većinu, te da bi izbori, uz velik trošak, potpuno blokirali i paralizirali zemlju na najmanje šest mjeseci. 'Imamo hrabrosti, snage, volje, znanja i upornosti, samo nemamo vremena za gubljenje', kazala je Kosor. Na komentare da je preuzela vrući krumpir, odgovara - 'Ako jest vruć, ja ću ga znati ohladiti, oguliti i u ženskom stilu napraviti dobru krumpir salatu'.

Mislite li da će Kosor biti uspješna na premijerskom mjestu?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene