Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oči uprte u nebo

Kosinjskoj dolini prijeti nova poplava, vodostaj raste već danima: "Ako isključe struju neću ni online nastavu moći pratiti..."

Aktualno Galerija Vodostaj u Kosinju - 5 Vodostaj u Kosinju - 5 Foto: DNEVNIK.hr Vodostaj u Kosinju - 1 Vodostaj u Kosinju - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vodostaj u Kosinju - 2 Vodostaj u Kosinju - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vodostaj u Kosinju - 3 Vodostaj u Kosinju - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vodostaj u Kosinju - 4 Galerija 1/5 >>
Kosinjskoj dolini opet prijete poplave, a stanovnici se nadaju da se neće ponoviti scenarij kao i 2010. godine kada je najveća poplava ikad zahvatila njihov kraj.

Kosinjskoj dolini prijeti nova poplava. Rijeka Lika koja se izlila iz korita već je zatvorila nekoliko prometnica, u funkciji su tri čamca, jedina prijevozna sredstva zbog potopljenih prometnica. Kosinjani se nadaju da se neće ponoviti katastrofalna poplava iz 2010. godine.

Dječak Marko iz Lipova polja u Kosinjskoj dolini zabrinut je hoće li nakon praznika krenuti u školu.

''Morat ću najvjerojatnije online, ali to će biti teško ako isključe struju, onda ne mogu, onda će biti još teže'', govori Marko Gledić.

Rodbina putem Crvenoga križa šalje potrepštine starima i nemoćnima.

''U ovom trenutku naš tim je spreman, imamo oko 30 ljudi koji su u svakom trenutku spremni za pomoć'', rekao je ravnatelj GD CK Gospić, Vlado Brkljačić.

Vodostaj u Kosinju sporo raste već danima.

''Kako topi djelom ceste mi otvaramo liniju po liniju'', objašnjava Ivica Pocrnić iz DVD-a Perušić.

Pročitajte i ovo Frane Pervan Na muci se poznaju junaci Pogodila ih nezapamćena katastrofa: Frane je iz temelja renovirao kuću, u petak su zavrnuli zadnji vijak, a u nedjelju je ostao bez svega...

Najveća poplava koju nisu pamtili niti najstariji stanovnici kosinjskog kraja 2010. je pogodila navedeno područje. Potom 2018. ponovno je veći dio doline bio pod vodom, a evo ni 2021. ne počinje baš najbolje za stanovnike Kosinja, već je nekoliko mjesta i sela odsječeno i jedini prijevoz je zapravo čamac.

''Još pet čamaca operativnih snaga Civilne zaštite, Crvenoga križa, GSS-a i vatrogasaca je spremno ako bude potrebno'', rekao je Joso Živković, voditelj CZ Gospić.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković u Sisku ''Štete su ogromne'' Vlada odbacuje mogućnost da je zakazala: ''Svi koji žele siguran smještaj mogu ga dobiti i to je osigurano od prvog dana''

Jučer su HGSS-ovci, hitna pomoć i Civilna zaštita Perušića imali prvi medicinsku intervenciju. Stanovnici su već naviknuli na poplave.

''Čistiš, spremaš, osušiš taman kad zera napraviš onda dođe i tako već dva, tri puta'', objašnjava Mile Gledić iz Lipovog polja.

Kasno poslijepodne još je jedan čamac spušten u vodu i pušten u funkciju.

''Imamo dobre uniforme, sad ne pada ništa, snijeg, kiša, a kad pada snijeg i kiša zna biti svega'', govori Marko Vidmar iz CZO Perušić.

Pročitajte i ovo Lančani sudar na Zagrebačkoj aveniji - 1 nema ozlijeđenih Lančani sudar na Zagrebačkoj aveniji, sudjelovala četiri automobila

Oči Kosinjana ovih dana uprte su u nebo. Nadaju se da će zahladnjeti i okrenuti na buru i snijeg pa bi i vodostaj trebao početi opadati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene