Još jedna opasnost koja prijeti Sisku i okolici su poplave. U razornom potresu nasip je popucao na nekoliko mjesta.

Galerija


"Najgore je u Galdovu, što je predgrađe Siska. Nasip je potpuno pukao na jednom dijelu i čini se da se ta zemlja sve više izdiže. Voda se prelila na drugu stranu, a tu su i pripadnici Hrvatskih voda koji utvrđuju taj dio nasipa. Stotinjak metara odavde nalaze se kuće", izvijestio je s terena reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan.

Vezani članci Rupa u Mečenčanima - 2 Stožer će zbog urušavanja zemlje u Mečenčanima uvesti zabranu kretanja. Poljoprivrednici se bune: "Tu smo informaciju trebali saznati prije" Novi potres kod Siska Tlo ne miruje, stanovnike Banovine probudilo novo podrhtavanje: ''Kao da prolazi teretni vlak''

Da poplava Sisku ne prijeti, uvjerava Tatjana Dovrančić iz Hrvatskih voda.

"Stanje je vodostaja je takvo da ne ugrožava područje. Trenutno su vodostaji na maksimumu, očekujemo tijekom sutrašnjeg dana smanjenje vodostaja, a u prilog nam idu i vremenske prognoze koje u narednih nekoliko dana neće uzrokovati poraste vodostaja. Nakon najjačeg potresa su tek uočena oštećenja nasipa, dnevno se obilaze nasipi na kritičnim dionicama. Odmah smo započeli, još tijekom četvrtka, sa hitnim sanacijama, a ovdje u Galdovu je najkritičnije", kaže Tatjana Dovrančić.

Dodaje da se radi na privremenim tehničkim rješenjima, dok će se za trajna rješenja čekati bolji uvjeti.

"Ovdje je vjerojatno uslijed potresa došlo do procjeđivanja uz čep, ali ništa nije ugroženo, pa ni kuće", smiruje Dovrančić i objašnjava kako su izvanredne mjere obrane od poplava proglašene zbog oštećenja na nasipima, a ne zbog vodostaja.

Oštećenje u Galdovu proteže se na oko 400 metara s obje strane nasipa, ali i mjestimične oborine koje su najavljene ne bi trebale ugroziti vodostaje i Sisak i okolicu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr