Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popucali u potresu

Popravljaju se oštećeni nasipi u Banovini, u Hrvatskim vodama kažu da ne prijete poplave: "Vodostaj ne ugrožava područje"

Aktualno Galerija Ivan Forjan i Tatjana Dovranić - Nasipi kod Siska - 3 Ivan Forjan i Tatjana Dovranić - Nasipi kod Siska - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Forjan i Tatjana Dovranić - Nasipi kod Siska - 4 Ivan Forjan i Tatjana Dovranić - Nasipi kod Siska - 4 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Forjan i Tatjana Dovranić - Nasipi kod Siska - 5 Ivan Forjan i Tatjana Dovranić - Nasipi kod Siska - 5 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Forjan i Tatjana Dovranić - Nasipi kod Siska - 2 Ivan Forjan i Tatjana Dovranić - Nasipi kod Siska - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Forjan i Tatjana Dovranić - Nasipi kod Siska - 1 Galerija 1/5 >>
Još jedna opasnost koja prijeti Sisku i okolici su poplave. U razornom potresu nasip je popucao na nekoliko mjesta.

"Najgore je u Galdovu, što je predgrađe Siska. Nasip je potpuno pukao na jednom dijelu i čini se da se ta zemlja sve više izdiže. Voda se prelila na drugu stranu, a tu su i pripadnici Hrvatskih voda koji utvrđuju taj dio nasipa. Stotinjak metara odavde nalaze se kuće", izvijestio je s terena reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potres u Hrvatskoj Tlo ponovno podrhtava na Banovini: "Zdrmalo nas, kuća malo poskočila, nije dugo - da nas podsjeti" Građani očajni zbog spore obnove Banovine - 3 Tuga Banovina tri mjeseca nakon potresa ne vidi napredak, stanovnici u suzama: "Na što liči naš grad... i nitko se ne bori za njega"

Da poplava Sisku ne prijeti, uvjerava Tatjana Dovrančić iz Hrvatskih voda.

"Stanje je vodostaja je takvo da ne ugrožava područje. Trenutno su vodostaji na maksimumu, očekujemo tijekom sutrašnjeg dana smanjenje vodostaja, a u prilog nam idu i vremenske prognoze koje u narednih nekoliko dana neće uzrokovati poraste vodostaja. Nakon najjačeg potresa su tek uočena oštećenja nasipa, dnevno se obilaze nasipi na kritičnim dionicama. Odmah smo započeli, još tijekom četvrtka, sa hitnim sanacijama, a ovdje u Galdovu je najkritičnije", kaže Tatjana Dovrančić.

Dodaje da se radi na privremenim tehničkim rješenjima, dok će se za trajna rješenja čekati bolji uvjeti.

"Ovdje je vjerojatno uslijed potresa došlo do procjeđivanja uz čep, ali ništa nije ugroženo, pa ni kuće", smiruje Dovrančić i objašnjava kako su izvanredne mjere obrane od poplava proglašene zbog oštećenja na nasipima, a ne zbog vodostaja.

Oštećenje u Galdovu proteže se na oko 400 metara s obje strane nasipa, ali i mjestimične oborine koje su najavljene ne bi trebale ugroziti vodostaje i Sisak i okolicu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene