Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperature u porastu

Kosinj: Topljenje snijega prijeti novim poplavama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Kosinja i dalje su na snazi mjere izvanrednog stanja obrane od poplava. Sa zatopljenjem se očekuje daljnje otapanje snijega a time i porast vodostaja.

Na području Kosinja odsječeni su zaseoci Podjelar i Sušanj i dalje je poplavljena lokalna cesta za naselje Šušanj te se komunikacija odvija čamcem, izviješteno je iz Državnog centra 112. Preko noći je poplavljena i lokalna prometnica Selište - Rudinka (Donji Kosinj), pa se koristi alternativni pravac za ljude iz Selišta za izlazak na Rudinku koja je povezana cestom za Otočac.

Pročitajte i ovo Mesnica - 1 pripreme za uskrs Bez ove namirnice mnogima je blagdanski stol nezamisliv, u nekim dijelovima Hrvatske već je nastala nestašica Slika nije dostupna Dobre vijesti Voda se povlači, Kosinj se ponovno nazire

>> Nove poplave u Lici: Mještani u strahu

Kako se prognozira daljnji porast temperature koji će dovesti do topljenja snijega s Velebita, očekuje se i rast vodostaja. Iz centra 112 kažu kako zasad nema opasnosti za lokalno stanovništvo i njihova materijalna dobra. Voda u Kosinjskom polju i dalje raste, u pripravnosti je 10 čamaca s posadama, a provjeravaju se i alternativni makadamski putevi za naselja koja bi mogla biti ugrožena.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene