Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na području Kosinja i dalje su na snazi mjere izvanrednog stanja obrane od poplava. Sa zatopljenjem se očekuje daljnje otapanje snijega a time i porast vodostaja.


Na području Kosinja odsječeni su zaseoci Podjelar i Sušanj i dalje je poplavljena lokalna cesta za naselje Šušanj te se komunikacija odvija čamcem, izviješteno je iz Državnog centra 112. Preko noći je poplavljena i lokalna prometnica Selište - Rudinka (Donji Kosinj), pa se koristi alternativni pravac za ljude iz Selišta za izlazak na Rudinku koja je povezana cestom za Otočac.

Vezani članci Kosinj i dalje poplavljen (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Vodostaj ponovno raste: Vjernike u Kosinjskoj dolini župnik će na Uskrs obilaziti čamcem Slika nije dostupna Voda se povlači, Kosinj se ponovno nazire

>> Nove poplave u Lici: Mještani u strahu

Kako se prognozira daljnji porast temperature koji će dovesti do topljenja snijega s Velebita, očekuje se i rast vodostaja. Iz centra 112 kažu kako zasad nema opasnosti za lokalno stanovništvo i njihova materijalna dobra. Voda u Kosinjskom polju i dalje raste, u pripravnosti je 10 čamaca s posadama, a provjeravaju se i alternativni makadamski putevi za naselja koja bi mogla biti ugrožena.