Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Studentska udruga PROBION s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Vas s ponosom poziva na još jedno zanimljivo predavanje!


Ovaj put Studentska udruga PROBION s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta ugošćuje doc.dr.sc. Ognjena Brborovića, dr.med. koji će obraditi temu 'Konoplja za medicinsku primjenu'. Predavanje će se održati 27. travnja u 17 sati u velikoj predavaoni Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.

Vezani članci SDP o potencijalima konoplje (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) - 2 SDP želi potpunu legalizaciju marihuane: ''Hrvatska ima šansu u roku od godinu dana biti lider po tom pitanju'' Marihuana, ilustracija (Foto: AFP) U hrvatske ljekarne ponovno stiglo ulje kanabisa, moguće ga je dobiti na recept liječnika

Još 2013. godine, Povjerenstvo za analizu i preporuke primjene indijske konoplje i kanabinoida u medicinske svrhe predložilo je da se omogući korištenje ljekovitih pripravaka na bazi indijske konoplje, i to oboljelima od malignih bolesti, AIDS-a, multiple skleroze i dječjeg epileptičnog sindroma poradi mnogobrojnih istraživanja koja su potvrdila sastojke indijske konoplje kao izuzetno učinkovite, a istovremeno daleko sigurnije za zdravlje od mnogih drugih konvencionalnih lijekova.

Ukoliko vas zanima kompletna priča iza ovakvog pothvata za kojeg se zna da ima neusuglašeno javno mnijenje, ispričana od strane samog predsjednika gorenavedenog Povjerenstva, nađite se na pravom mjestu u pravo vrijeme i produbite dosadašnje znanje ili primite novo! Nakon predavanja, predavač će odgovoriti na sva vaša pitanja ukoliko imate nejasnoća ili dilema.