Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro pod povećalom

Kome smeta Mladen Bajić, 'jahač konja korupcije'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rad Mladena Bajića, državnog odvjetnika, uskoro će pod povećalo saborskih zastupnika.

Ako se pita politika, Mladen Bajić spokojno može čekati izvješće. Već je dobio potporu i premijerke i predsjednika. Izvješće je Saboru dostavio, a sada čeka da se ocijeni njegov rad. Razotkrivenih afera koje potresaju državu sve je više. A priče kako to upravo smeta dijelu HDZ-a te da zbog toga žele njegovu ostavku premijerka odbacuje. Bajić, kaže, samo smeta oporbi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nismo sjedili skrštenih ruku' DORH: Nakon Oluje su optužene 3792 osobe Slika nije dostupna Bajić pred Sabor u delikatnom trenutku Sanaderovo ime će dominirati raspravom

'Kad dođe pred njihova vrata i kad pokuca na njihov prozorčić onda mijenjaju smjer i mijenjaju mišljenje. Prema tome, ja mislim, bez obzira kome tko iz te vertikale dakle pokuca na prozorčić ili na vratašca, mora ih otvoriti', rekla je premijerka Jadranka Kosor. Bajić je već odavno trebao kucati na sva vratašca, smatra oporba, a nije kucao jer je, kažu, slušao politiku. A državno odvjetništvo, tvrdi Milanović, mora slušati samo zakon.

'U kojem će državni odvjetnik biti i gluh i slijep na politiku, ali imati najoštrije oko sokolovo za zakon, takva Hrvatska danas nije, a sve drugo morate pitati HDZ', rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

>> Josipović: Ne treba napadati Bajića sada kada čvrsto jaše konja korupcije

A kad se pita predsjednika za njega je napad na Mladena Bajića napad na želju da se rasčiste afere. 'Ne bi bilo dobro da upravo sada, kada je čvrsto zajašio tog konja korupcije i kada su pokrenute neki važni predmeti istrage, da se sad državni odvjetnik napada iz nekih trećih razloga', rekao je predsjednik Ivo Josipović

Vrijeme kritika na račun državnog odvjetništva, kaže bivši predsjednik, sada je prošlo. 'Državno odvjetništvo pokreće stvari, posebno USKOK. Mislim da je nastupilo vrijeme da sve ono što je bilo pod tepihom bude izneseno i da se s time jednom zauvijek završi', rekao je Stjepan Mesić. A svoje će Bajić pred sabornicima iznijeti početkom studenog. Iako uz brojne kritike, izvješće je do sad svaki puta prihvaćeno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene