Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović komentirala je odluku o razrješenju predsjednika SOA-e, Dragana Lozančića, te kazala kako ništa neće promijeniti njezin stav.


'Pokrenula sam postupak razrješenja gospodina Lozančića sukladno Zakonu. Ništa neće promijeniti moj stav. Gospodin Lozančić je izgubio moje povjerenje. O razlozima ne mogu govoriti iz razloga nacionalne sigurnosti ali kao što znate, i prije izbora sam isticala svoje nezadovoljstvo radom i politizacijom naših službi', kazala je predsjednica Grabar Kitarović koja je prije pet dana potpisala razrješenje ravnatelja SOA-e i čelnog čovjeka Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Vezani članci Slika nije dostupna OPET U ELEMENTU Pogledajte kako je Maras 'oprao' predsjednicu Slika nije dostupna 'Lozančić je slobodan čovjek'

Kazala je i kako premijer ima pravo raspitati se i informirati se, a potom razmisliti i donijeti svoju odluku. Na pitanje bi li opet učinila isto, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rekla je novinarima kako bi razmislila te se raspitala o okolnostima slučaja.

'Kad bi mi premijer izrazio nezadovoljstvo, odnosno činjenicu da osoba koju zajedno imenujemo ili razrješujemo uživa njegovo povjerenje, ja bih to razrješenje potpisala', rekla je predsjednica.