Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna crtica za CV

Kolinda Grabar-Kitarović ima novi posao: Bit će profesorica na fakultetu

Kolinda Grabar-Kitarović
Kolinda Grabar-Kitarović Biljana Blivajs / CROPIX
Aktualno Galerija Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović Foto: Biljana Blivajs / CROPIX Kolinda Grabar-Kitarović - 4 Kolinda Grabar-Kitarović - 4 Foto: DNEVNIK.hr Kolinda Grabar-Kitarović - 3 Kolinda Grabar-Kitarović - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kolinda Grabar-Kitarović - 2 Kolinda Grabar-Kitarović - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Galerija 1/6 >>
Bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ima novi posao. Predavat će na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu u suradnji sa Sapir Accademic College iz Izraela od jeseni pokreće novi studij, a riječ je o samofinancirajućem diplomskom sveučilišnom studijskom programu na engleskom jeziku za koji se očekuje da će privući i strane studente.

Studijski program se zove Democracy and Resilience in Modern Society (Demokracija i društvena otpornost suvremene države). Na njemu će se školovati budući stručnjaci u diplomaciji i politici koji će nakon diplome steći zvanje magistra javnih politika i diplomacije, a predavat će im brojni domaći i strani stručnjaci.

Pročitajte i ovo Umjetna inteligencija, ilustracija - 6 Upisuju ih 30 Od jeseni novi studij na zagrebačkom fakultetu, izučavat će se i umjetna inteligencija: "Kognitivni znanstvenik zaista može raditi štošta"

Na kolegiju Moderna diplomacija i odnosi s javnošću studentima će predavati i Kolinda Grabar-Kitarović, bivša predsjednica Republike Hrvatske, koja je bila i pomoćnica glavnog tajnika u NATO-u, veleposlanica RH u SAD-u te ministrica vanjskih poslova i europskih integracija.

Taj će kolegij držati i profesorica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ivana Bilić te bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj James Brendan Foley, piše Slobodna Dalmacija.

Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

Studij će moći upisati svi studenti koji imaju 180 ECTS bodova, odnosno svatko tko ima prvostupničku diplomu. Trajat će dvije godine, odnosno četiri semestra, a školarina će biti 12.000 eura, za svaku godinu studija po 6000 eura.

Riječ je o interdisciplinarnom diplomskom studiju kojim će budući diplomanti steći kompetencije i znanja koja su i univerzalna i specifična, a koja bi im omogućila rad u zemljama Europske unije i šire.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović - 4 Jandroković suzdržan Bivša predsjednica i dalje ima policijsku zaštitu, a na jedno pitanje vješto izbjegava odgovor

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović Sjedište u Zagrebu Bivša predsjednica krenula u poduzetničke vode: Osnovala tvrtku, poznato i čime će se baviti

Grabar-Kitarović je, između ostalog, i članica Međunarodnog olimpijskog odbora, a od 1. ožujka ove godine pridružila se Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta (ZŠEM) kao posebna savjetnica dekana za međunarodne projekte.

Bivša predsjednica krajem prošle godine u Zagrebu je registrirala tvrtku naziva "KGK Advising & Professional Services d.o.o.".

Grabar-Kitarović je osnivačica i direktorica, a djelatnosti za koje je tvrtka registrirana većinom se odnose na savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, promidžbu, istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnijenja, poduku u govornoj komunikaciji...


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene