Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Različiti stavovi o arbitraži

'Bojim se da bi jednostrana odluka suda mogla donijeti probleme i incidente'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija i Hrvatska ponovno su u petak iznijele posve različita stajalista oko granične arbitraže kada je slovenski predsjednik Borut Pahor rekao da bi sud trebao nastaviti rad, a predsjednica Kolinda Grabar-Kitarovic upozorila da bi jednostrana odluka mogla izazvati incidente.

"U praksi nema problema, režim plovidbe u Savudrijskoj vali odvija se na dobrobit građana, nema nikakvih incidenata. Bojim se da bi jednostrana odluka suda mogla donijeti probleme i incidente", rekla je hrvatska predsjednica novinarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hrvatske elektroprivrede Stotine milijuna eura HEP potražuje 100 milijuna eura od Elektroprivrede Republike Srpske: Ukoliko ne dođe do dogovora slijedi arbitraža Slika nije dostupna Slovenski predsjednik o abitraži Borut Pahor: Moglo bi doći do incidenata i konflikata

Pahor je ponovio da bi sud trebao nastaviti rad i donijeti odluku, a hrvatske građane i političare podsjetio da je rješavanje graničnog spora arbitražom bio dio referenduma na kojem je Slovenija pristala da Hrvatska uđe u EU.

"Većina Slovenaca tada je bila da se Hrvatska pozove u EU, a da sud riješi granicu. Oni koji na hrvatskoj strani odlučuju o sudbini sporazuma trebali bi na umu imati tu okolnost", istaknuo je Pahor.

Grabar-Kitarovići i Pahor sudjelovali su u Varaždinu na trilateralnom sastanku na kojem je bio i austrijski predsjednik Hans Fischer. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene