Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ

Predsjednica se oglasila o krizi Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović telefonski je danas razgovarala s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

U povodu krize Vlade, do koje je došlo nakon što je premijer Andrej Plenković danas na sjednici zatražio razrješenje triju ministara Mosta - Slavena Dobrovića, Vlahu Orepića i Antu Šprlju, priopćenjem se oglasila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasila se Vlada GONG prijavio kršenje izborne šutnje Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika

"Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović telefonski je razgovarala s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem. Predsjednica je od premijera dobila čvrsto uvjerenje u neupitnost stabilnosti funkcioniranja Vlade.

Predsjednica Republike će pozorno pratiti situaciju u Vladi i Hrvatskom saboru te odnose među političkim strankama u skladu sa svojim ustavnim ovlastima, kao i do sada biti jamac stabilnosti političkog sustava te poštivanja Ustava i zakona, te skrbiti za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti", ističe se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene