Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Koju je srednju školu danas najbolje upisati?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Započeli su upisi osnovnoškolaca u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još mjesec dana I osmaše i maturante čeka važna odluka... Slika nije dostupna Prijedlog za javnu raspravu Hoće li za upis u srednju školu učenici polagati malu maturu?

S današnjim je danom započeo upis učenika u prvi razred srednje škole, a za upis u programe redovitog obrazovanja planirano je ukupno 54.336 upisnih mjesta u 2.238 razrednih odjela, što u prosjeku označava 24 učenika po razrednom odjelu.

I njih već brine kako će dobiti posao...

Prijave za upise započele su još 26. svibnja, kada su putem internetskih stranica, učenici prijavljivali željene srednje škole. Danas osmaši diljem zemlje, počinju s odabirom obrazovnih programa.

I ove je godine cilj velike većine osnovnoškolaca upisati gimnaziju, dok je interes za strukovne škole iz godine u godinu sve slabiji.

Razlog tome je vjerojatno neznanje kao i nespremnost djece da odlučuju o tako bitnim stvarima u životu, poput budućeg zanimanja, sa samo 14 godina.

Ukidaju se dodatni bodovi: Jovanović predstavio kriterije za upis u srednju školu

Mnogi mladi su nezaposleni, ali brojna mjesta su prazna jer za njih ne postoje osposobljeni radnici. U cijeloj Hrvatskoj nedostaje zidara, tokara i mesara, a traže se i medicinske sestre i farmaceutski tehničari. S druge strane, na dugo čekanje na zavodu za zapošljavanje najčešće su osuđeni ekonomisti, frizeri i automehaničari.

Pitamo vas u temi dana - Koju je srednju školu danas najbolje upisati?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene