Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okreće na hladnije

Zima se vraća - I to s olujnim vjetrom i snijegom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Okreće na jugo, a kad okrene na jugo to kod nas vrlo često znači pogoršanje vremena.

Već u nedjelju u mnogim krajevima očekuje se kiša, na jugu pljuskovi i grmljavina, a oborina bi pri tom mogla biti i obilnija. U gorju će tijekom dana postupno prelaziti u snijeg. Sve to bit će popraćeno jakim i olujnim, na otvorenom moru i orkanskim jugom. Sve skupa odrazit će se i na pomorski promet, pa ako vas se tiče, svoje planove za nedjelju svakako prilagodite vremenskim uvjetima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Razlog ovoj nagloj promjeni jedna je brzopotezna, snažna ciklona koja će se do nedjelje dosta produbiti, a na svojoj prednjoj strani našem području donijeti izrazito nestabilan, vlažan zrak.

U takvim okolnostima, jutro će biti uglavnom oblačno, nešto sunca očekuje se još eventualno u Slavoniji, no i ondje će tijekom dna biti sve oblačnije. Posvuda kiša, i to više u zapadnim predjelima te na Jadranu gdje mjestimice, a posebno na jugu već prijepodne može biti i obilnija. U gorju će biti susnježice i snijega.

Očekuje nas najkišovitije proljeće, a Hrvatskoj prijete poplave?!

Puhat će jako i olujno, prema otvorenom moru i orkansko jugo, s tim da će uz obalu sjevernog Jadrana postupno okretati na buru. Jutarnja temperatura, na kontinentu od 2 do 5, u gorju malo niža, dok će na Jadranu će biti između 7 i 11 stupnjeva.

Oblačno i kišovito će se zadržati i u drugom dijelu dana, vjetar će biti slab ili umjeren, u Slavoniji jugoistočni u središnjim krajevima sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura očekuje se između 6 i 10 stupnjeva. Hladnije nego danas, posebno na zapadu.

Zahlađenje će se najviše osjetiti u Gorskom kotaru gdje će pri tom biti i snijega. U Lici uglavnom kiša ili susnježica, a općenito u gorju snijega će biti na višim nadmorskim visinama. Na sjevernom Jadranu i poslijepodne kišovito. Na otvorenom moru jako jugo, uz obalu sve više jaka bura. Temperatura će biti od 7 do 12 stupnjeva, a u gorju oko nule u Gorskom kotaru te između 3 i 7 stupnjeva u Lici.

Najnestabilnije će biti u Dalamciji. Ovdje bi pri tom moglo biti izraženijih pljuskova s grmljavinom, posebno prema kraju dana i to više prema jugu. Puhat će jako i olujno, na otvorenom moru moguće i orkansko jugo. Temperatura, između 11 i 14 stupnjeva.

U ponedjeljak na kontinentu prolazno smirivanje, no u utorak i srijedu ponovno će biti kiše, a u gorju snijega. U odnosu na vikend, temperatura će osjetno pasti, čak i u nizinama.

Na Jadranu će se i u novom tjednu zadržati promjenjivo, također s kišom koje će najviše, čini se, biti tijekom utorka. Na sjevernom dijelu jaka bura, a u Dalmaciji će puhati jugo. I ovdje idućih dana malo hladnije.

Dakle, jedno pravo, pred proljetno, jako pogoršanje je pred nama, kišobrane idućih dana držite blizu. A i zimske jakne također nemojte još spremati daleko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene