Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo ne, pa onda da

Kiosci nedjeljom ipak neće prodavati samo novine: Čini se da se ministar Filipović predomislio

Ilustracija
Ilustracija Foto: Tom Dubravec/Cropix
Na kioscima ćete nedjeljom moći kupiti samo novine, a ako poželite uz to kupiti nešto drugo, prodavač vam to ne smije prodati. Tako je iz Ministarstva rečeno u petak tijekom poslijepodneva, ali se Ministarstvo tijekom večeri predomislilo.

Od subote (1.7.) na snazi su nove izmjene zakona koje zabranjuju rad nedjeljom, odnosno poslodavci će morati izabrati 16 nedjelja u godini koje će moći raditi. Neki od njih rasporede su već objavili.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica nakon prosvjeda Štrajkaši traže ostavku Malenice, a on im je poručio: "Tražimo racionalan pristup"

Zakon je tako odredio da nedjeljom od sedam do 13 sati mogu raditi kiosci koji distribuiraju tiskovine, no ako uz novine pokušate kupiti neki drugi proizvod prodavač vam to neće smjeti prodati.

Pročitajte i ovo Brodogradilište Brodosplit "Opetovane subjektivne interpretacije" Nastavlja se sapunica: Brodosplit od Ministarstva zatražio suglasnost za objavu komunikacije

"Samo distribucija tiska putem kioska kao posebnog oblika prodaje izvan prodavaonica može biti otvorena nedjeljom i blagdanom u vremenu od 7 do 13 sati. Ističemo kako se u navedenom slučaju nedjeljom može obavljati samo djelatnost prodaje tiska, a prodaja ostalih artikala nije dopuštena", odgovorili su u petak iz Ministarstva gospodarstva za 24sata. Ako poželite kupiti i vodu, grickalice, žvakaće gume, cigarete, sok ili bilo što drugo - prodavač vam ih neće smjeti prodati.

No, dogodio se obrat! Nekoliko sati kasnije ministar Davor Filipović i Ministarstvo gospodarstva promjenili su ploču, vjerojatno nakon burne reakcije javnosti. 

"Kiosci će od 1. srpnja 2023. i dalje moći prodavati robu iz svog asortimana koju su prodavali prije stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o trgovini", zaključuje se u priopćenju Ministarstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene