Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulaganje u vrtiće

Zbog vrtića Kerumu i Gradu Splitu 200.000 kuna kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Željka Keruma i Grada Splita zbog kršenja zakona o javnoj nabavi DORH je podnio optužni prijedlog.

 Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je Prekršajnom sudu u Splitu optužni prijedlog protiv Grada Splita i gradonačelnika Željka Keruma zbog počinjenja prekršaja iz čl. 172. st. 1. t. 3. i st. 2. Zakona o javnoj nabavi, stoji na internetskj stranici DORH-a. Nakon što je odlučeno da će se šest milijuna kuna preraspodjelom sredstava Proračuna Grada Splita za 2009. godinu uložiti u dječje vrtiće, Grad Split i gradonačelnik Kerum su 17. srpnja 2009. i 30. srpnja 2009. proveli dva pregovaračka postupka javne nabave suprotno zakonom propisanom postupku.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Ususret izborima Nova prilika za pokazivanje: Plenković svečano uručio ugovore Ilustracija Brojne pogodnosti Dobre vijesti za roditelje: Zagreb značajno povećava naknadu, a ima i još jedna dobra stvar

>> Kerum će donirati novac za tri splitska vrtića

Okrivljenima se stavlja na teret da su u ta dva postupka sklopili dva ugovora o izvođenju građevinsko – obrtničkih radova sa trgovačkim društvom TAHO KERAMIKA d.o.o. iako nisu bili ispunjeni uvjeti za primjenu pregovaračkog postupka bez prethodne objave budući da nisu postojali razlozi iznimne žurnosti. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu u optužnom je prijedlogu predložilo da se okrivljenom Gradu Splitu izrekne novčana kazna u iznosu od 150.000,00 kuna, a okrivljenom Željku Kerumu novčana kazna u iznosu od 50.000,00 kuna.

Podsjetimo, gradonačelnik Splita Željko Kerum odmah po stupanju na vlast obećao je da će se pobrinuti da sva splitska djeca imaju mjesta u vrtiću. Odmah je krenuo u potragu za prostorom i njegovim opremanjem te nabavku proglasio žurnom. Poslove su, između ostalih, dobili i vlasnici firmi s kojima se Kerum poznaje, zbog čega je pokrenuta istaga.

Kad je otkriveno da je prvotni posao o obnovi dječjih vrtića dogovoren bez javnog natječaja, a državno odvjetništvo zatražilo od Keruma da objasni zašto nije bilo javnog natječaja, gradonačelnik je zaustavio poslove s Taho-keramikom. Prošli je tjedan raspisao natječaj za opremanje dječjih vrtića, koji je još u tijeku, a gradonačelnik je također izjavio da će tvrtka 'Kerum' donirati radove obnove dječjih vrtića.

Je li po vašem sudu Kerum zaslužio ovu kaznu?

  • Da, bilo je i vrijeme
  • Trebao je dobiti i veću
  • Nije zaslužio kaznu
  • Nije me briga

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene