Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pogrešno joj napisali prezime

KBC Split kao neistinite odbacio optužbe Ivane Ninčević Lesandrić, pozvali građane da im se obrate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
KBC Split odgovorio je na pritužbu Ivane Ninčević Lesandrić. Odbacili su ''neistinite optužbe o nestručnom radu liječnika i osoblja''.

Nakon pritužbe saborske zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić i objavljenog izvješća inspekcije Ministarstva zdravstva oglasio se i KBC Split. 

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Policijski očevid u Kaštel Štafiliću - 1 Oglasila se i policija Propucani HGSS-ovac bori se za život, njegov otac ispričao što se dogodilo: ''Napadač je pucao po cijelom automobilu''

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Svi radnici KBC-a SPLIT savjesno i požrtvovno rade najbolje za naše bolesnike. Nastojimo boravak naših bolesnika u bolnici učiniti što ugodnijim i otkloniti svaku neugodnost, a za svoj rad svakog dana primamo mnogobrojne pohvale naših građana.

Gospođa Ivana Ninčević Lesardić predmetnu pritužbu nije podnijela nadležnim tijelima KBC-a SPLIT, već smo za tu pritužbu saznali iz medija i to više od osam mjeseci nakon samog događaja. Ipak, na temelju objavljenog odmah smo zatražili očitovanje Povjerenstva za unutarnji nadzor KBC-a SPLIT dok je Ministarstvo zdravstva u KBC Split i druge zdrastvene ustanove uputilo Službu za zdravstvene inspekcije da istraži kako ovu tako i druge slične pritužbe. I Povjerenstvo za unutarnji nadzor KBC-a SPLIT i Služba za zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravstva dovršile su svoj rad te je temeljni zaključak obaju tijela kako su liječnici i osoblje Klinike za ženske bolesti i porode KBC SPLIT radili sukladno pravilima medicinske struke onako kako se to radi u drugim odgovarajućim ustanovama u RH.

Stoga, štiteći čast naših stručnjaka i visoku kvalitetu zdravstvene skrbi odbacujemo neistinite optužbe o nestručnom radu liječnika i osoblja KBC-a SPLIT. Dapače, KBC SPLIT snažno podržava svoje djelatnike u njihovom odgovornom radu, a osobito u izazovnim situacijama hitnih intervencija u kojima se spašavaju životi, a koje zahtijevaju puno znanja, vještine i pribranosti. Svjesni smo odgovornosti naših djelatnika i cijele naše ustanove u pružanju najbolje zdravstvene zaštite svim našim sugrađanima. Na tome ćemo i dalje ustrajno i savjesno raditi, a za svaku neugodnost molimo naše građane da nam se slobodno, izravno i bez odlaganja obrate'', navodi se u priopćenju koje potpisuje v.d. ravnatelja Julije Meštrović.

KBC Split dva puta u izjavi spominje zastupnicu Ivanu Ninčević Lesandrić, a oba puta prezime su joj pogrešno napisali kao Lesardić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene