Ivana Ninčević Lesandrić (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Ivana Ninčević Lesandrić (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

KBC Split odgovorio je na pritužbu Ivane Ninčević Lesandrić. Odbacili su ''neistinite optužbe o nestručnom radu liječnika i osoblja''.


Nakon pritužbe saborske zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić i objavljenog izvješća inspekcije Ministarstva zdravstva oglasio se i KBC Split. 

Vezani članci Sabina Samardžija, frizerka Poduzetnici se bune nakon nadzora inspektora: "Dobiti takvu kaznu je nemoguća misija - pokriti sve troškove uz one koji su nam već nametnuli" Začini, ilustracija Sve na jednome mjestu: Pogledajte koji su sve proizvodi u zadnje vrijeme povučeni s polica trgovina

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Svi radnici KBC-a SPLIT savjesno i požrtvovno rade najbolje za naše bolesnike. Nastojimo boravak naših bolesnika u bolnici učiniti što ugodnijim i otkloniti svaku neugodnost, a za svoj rad svakog dana primamo mnogobrojne pohvale naših građana.

Gospođa Ivana Ninčević Lesardić predmetnu pritužbu nije podnijela nadležnim tijelima KBC-a SPLIT, već smo za tu pritužbu saznali iz medija i to više od osam mjeseci nakon samog događaja. Ipak, na temelju objavljenog odmah smo zatražili očitovanje Povjerenstva za unutarnji nadzor KBC-a SPLIT dok je Ministarstvo zdravstva u KBC Split i druge zdrastvene ustanove uputilo Službu za zdravstvene inspekcije da istraži kako ovu tako i druge slične pritužbe. I Povjerenstvo za unutarnji nadzor KBC-a SPLIT i Služba za zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravstva dovršile su svoj rad te je temeljni zaključak obaju tijela kako su liječnici i osoblje Klinike za ženske bolesti i porode KBC SPLIT radili sukladno pravilima medicinske struke onako kako se to radi u drugim odgovarajućim ustanovama u RH.

Stoga, štiteći čast naših stručnjaka i visoku kvalitetu zdravstvene skrbi odbacujemo neistinite optužbe o nestručnom radu liječnika i osoblja KBC-a SPLIT. Dapače, KBC SPLIT snažno podržava svoje djelatnike u njihovom odgovornom radu, a osobito u izazovnim situacijama hitnih intervencija u kojima se spašavaju životi, a koje zahtijevaju puno znanja, vještine i pribranosti. Svjesni smo odgovornosti naših djelatnika i cijele naše ustanove u pružanju najbolje zdravstvene zaštite svim našim sugrađanima. Na tome ćemo i dalje ustrajno i savjesno raditi, a za svaku neugodnost molimo naše građane da nam se slobodno, izravno i bez odlaganja obrate'', navodi se u priopćenju koje potpisuje v.d. ravnatelja Julije Meštrović.

KBC Split dva puta u izjavi spominje zastupnicu Ivanu Ninčević Lesandrić, a oba puta prezime su joj pogrešno napisali kao Lesardić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju