Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Traže novi obračun

Karlovčani plaćali visoke računa za grijanje zbog neispravnog mjerača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Regionalna organizacija zaštite potrošača poziva sve predstavnike stanara da prekontroliraju mjerne instrumente u svojim toplinskim podstanicama te da, ako nisu baždareni pet godina, zatraže od Toplane njihovu hitnu zamjenu.

Ukoliko to ne učini, pozivam da je se prijavi Državnom inspektoratu - apelira Željko Tomašić, predsjednik ROZP-a, nakon što je Inspektorat ustanovio da je kalorimetar na toplinskoj podstanici na adresi Ulica Celestina Medovića 5 neispravan. Taj podatak otvara novu dimenziju problema visokih računa za grijanje koje su Karlovčani primali ove zime, otkako se potrošnja toplinske energije počela obračunavati po tarifnom modelu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ozlijeđeno sedmero gostiju Konobarica koja je zapalila goste u pritvoru, policija objavila detalje Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika

>> 'Građani nisu špar kasa tvrtkama koje posluju s gubitkom'

To dovodi u pitanje kvalitetu izmjere te potrošnje. Predstavnik stanara zgrade u Medovićevoj Srećko Curman zatražio je od inspekcije da ispita valjanost mjerača potrošnje energije, a gospodarska inspektorica Ivana Nejak Struč je ustanovila da je Siemensov kalorimetar neispravan jer mu je isteklo ovjereno petogodišnje razdoblje redovne ovjere te zabranila korištenje tog kalorimetra dok se ne ovjeri, pa je uređaj zamijenjen novim.

Tvrtka je prijavljena Prekršajnom sudu, a Curmanu je predloženo da se Toplani izda zahtjev da za drukčijim obračunom potrošnje toplinske energije za razdoblje od 1. siječnja do 5. ožujka ove godine. ROZP predlaže isto svima kojima je potrošnju energije mjerio neispravan uređaj. Napomenimo i to da su i stanari u Ulici Vladka Mačeka 15, 15 a i 15 b također zatražili provjeru ispravnosti svog kalorimetra i da je inspekcija ustanovila da je ispravan. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene