Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karlovac: HSU nastavlja brigu i za socijalno obespravljene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska stranka umirovljenika je interesna stranka koja će se i dalje zauzimati za prava starih i novih umirovljenika te za sve socijalno obespravljene građane, rekao je danas u Karlovcu na predstavljanju prvi na listi HSU-a za VII. izbornu jedinicu Lazar Grujić.

Grujić je posebno istaknuo da je HSU po programu bliži SDP-u nego HDZ-u, ali će se u odluci o koaliranju i dalje voditi procjenom "koliko jedna ili druga mogu ostvarivati programe koji se tiču umirovljenika".

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Najavili rast Možemo! predstavio program za umirovljenike: "Sve jednokratne mjere su prevara, mirovina nije milostinja" Umirovljenica, ilustracija Objavio HZMO Poznato kada stižu mirovine: Osim povećanja, stiže još jedno iznenađenje za dio korisnika

Kako je rekao, neki od čelnika SDP-a govore da smo "vrlo neugodan partner zato što su naši problemi realni i skupi", ali moraju računati da mi od naših programa i načela ne ćemo odustati.

Ne vjerujem da bi ikoja opcija željela umirovljenike protiv sebe, kao što ne želi protiv sebe ni, primjerice, nacionalne manjine, rekao je Grujić. Do sad smo bili i ostali miroljubiva stranka, koristili smo se svim demokratskim i parlamentarnim sredstvima da se izborimo za to, a ako nas prisile, posegnut ćemo i za drugim sredstvima, rekao je Grujić.

U VII. izbornoj jedinici ima 117.000 umirovljenika ili 31 posto
biračkog tijela te zato u njoj očekujemo 16.500 glasova za HSU, što je dostatno za jednoga saborskog zastupnika, rečeno je na predstavljanju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene