Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prigodna čestitka

Kardinal Bozanić čestitao Božić patrijarhu Irineju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadbiskup zagrebački i metropolit kardinal Bozanić uputio je Božićnu čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve gospodinu Irineju.

'Vaša Svetosti!

Srdačno čestitam Božić Vama, preosveštenim episkopima, svećenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima Vaše Patrijaršije te svima želim i molim od Boga blagoslovljenu novu 2013. godinu.

Rođenjem Isusa Sina Božjega u Betlehemu ispunile su se stoljetne čežnje i nadanja ljudi. Neizmjerna nada postala je stvarnost po dobrostivosti i čovjekoljublju Spasitelja našega Boga, koji je došao na zemlju da spasi sve ljude (usp. Tit 2,11; 3,4).

Neka nam otajstvo Božića pomogne da prihvatimo darovanu Istinu te gradimo bratske odnose među ljudima i suodnos s Bogom ljubavi.

>> Patrijarh Irinej: Nađite mir u svojim dušama

Dok u mislima prebiremo po događajima protekle godine, imamo razloga za zahvalnost Bogu. U tom kontekstu rado se sjećam našeg lipanjskog susreta u kojem smo zajednički razmišljali o poslanju naših Crkava u suvremenom društvu. Neka nas slavlje božićnog otajstva snažno usmjeri na naviještanje i življenje Evanđelja Isusa Krista.

Povezan s Vama zajedništvom vjere i željom da nas mirotvorna poruka Božića nadahnjuje u pastirskoj službi, iskreno Vas s poštovanjem pozdravljam', navodi nadbiskup zagrebački i metropolit kardinal Bozanić u Božićnoj čestitki patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve Irineju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Kardinal Josip Bozanić radujte se, narodi Čestitka kardinala Bozanića: ''Božić nas poziva na čuvanje života od začeća do prirodne smrti, na ljubav prema obiteljskom životu i Domovini'' Slika nije dostupna 'Draga braćo i sestre...' Pročitajte božićnu čestitku kardinala Bozanića

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene