Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef HDZ-a o licemjerju

Karamarko: Problem je 70 Vukovaraca iz Zagreba, ali nisu i busevi iz Beograda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef HDZ-a napomenuo je da su busevi iz Srbije legitimni budući da ti birači imaju prijavljena prebivališta u Vukovaru.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko čestitao je danas svojim ljudima na pobjedi u Vukovaru, Slunju i Sunji te poručio da je to dobro za Hrvatsku i te gradove i općine. HDZ-ovci koji su sada osvojili vlast imaju zadaću ostvariti programe gospodarskog oporavka i otvoriti radna mjesta. Karamarko je rekao da su ove pobjede samo niz koji se nastavlja te najavio pobjedu na predsjedničkim, a potom i na parlamentarnim izborima.

Autobusi iz Zagreba

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Kada je riječ o Vukovaru i optužbama Željka Sabe da su pobjedu Ivanu Penavi donijeli autobusi iz Zagreba s Vukovarcima koji u Vukovaru imaju fiktivna prebivališta, Karamarko je rekao da je riječ o 70 ljudi te dodao kako je licemjerno što su problem autobusi iz Zagreba, a nisu problem deseci buseva iz Beograda. Napomenuo je kako su busevi iz Srbije legitimni budući da ti birači imaju prijavljena prebivališta u Vukovaru.

Ivan Penava novi je vukovarski gradonačelnik

Na pitanje treba li uskladiti registar birača s popisom stanovništva kako ubuduće o vlasti ne bi odlučivali oni koji u tom gradu ne žive, Karamarko je rekao da o tom problemu svakako treba razgovarati i pronaći najbolji model. Na prigovore šefa SDP-a Zorana Milanovića, koji smatra lošim Zakon o lokalnoj samoupravi jer omogućavaju "destruktivcima" da rušenjem proračuna ruše vlast u nekom gradu, Karamarko je odgovorio da si Milanović previše dozvoljava u svojim improvizacijama kada ocjenjuje ljude te mu je poručio kako i u porazu treba biti dostojanstven.

"Tko gubi ima se pravo ljutiti, ali na dostojanstven način", rekao je Karamarko. Šef HDZ-a dodao je da postoje razlozi za i protiv tog modela kojim se rušenjem proračuna ruši vlast, ali da je on trenutačno za to da se time ruši destruktivna vlast poput one Sabine u Vukovaru jer Sabo tamo nije napravio ništa dobro. Odgovarao je i na pitanja novinara u povodu obljetnice ulaska u Europsku uniju. Nije se mogao prisjetiti što je njemu kao tadašnjem ministru unutarnjih poslova predstavljalo najveću prepreku u procesu pregovora, ali je poručio da Hrvatska zbog nesposobne vlasti nije iskoristila fondove EU.

'Ovi' došli nepripremljeni u EU

Štoviše, ovu zadnju fazu, kako je rekao, Kukuriku vlasti nazvao je paranoičnom i tragikomičnom. A s druge strane, tvrdi da je Hrvatska u EU ušla pripremljena jer je HDZ šest godina vodio pregovore o ulasku.

"Ali 'ovi' su došli nepripremljeni, s rukama u džepovima. Jedino su im bile važne sinekure i masovne čistke politički nepodobnih" optužio je. Novinari su ga pitali i o novim pojavama na političkoj sceni pa tako i za najavljenu koaliciju Radimira Čačića i Milana Bandića. O njoj je Karamarko rekao da smo se nagledali svakakvih eksperimenata, ali da HDZ kao stožerna stranka na te novitete može gledati sa simpatijama. Čini se da mu suradnja s tim dvojcem ne bi bila nimalo mrska, jer je mantrao o tome da je HDZ za suradnju sa svima tko može ponuditi dobro Hrvatskoj i da ih pri tome ne zanima ideologija, već isključivo dobri projekti. A to se poklapa s "mantrama" Radimira Čačića.

Na napise u dnevnim novinama da će SDP-ova taktika vraćanja rejtinga biti nastavljanje napada na HDZ, Karamarko je rekao kako je to njihova taktika bila i do sada, a uvjerava da on osobno ne napada ni Milanovića ni ikoga drugoga iz njegove vlade te da SDP neće HDZ uvući u njihovo blato. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene