Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguć plagijat?

Škorin slogan izazvao reakcije u Republici Srpskoj, a iz njegova stožera poručuju: "Ne pratimo njihove kampanje, da je pravde, ta tvorevina ne bi ni postojala"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako se kampanja za izbor predsjednika ili predsjednice Republike bliži kraju, sve je više suza, uvreda, ali i mogućih plagijata.

Kandidati za novog hrvatskog predsjednika i danas su bili na terenu. Škoro je zaplakao, Milanović pravdao račune, a poslovi predsjednice Grabar-Kitarović isprepleli su se s poslovima kandidatkinje tijekom kampanje za predsjedničke izbore.

"Najgore je ustvari što su dirnuli u moju suprugu", rekao je kroz suze Škoro na skupu u Rijeci.

No suze je uskoro zamijenio pošalicama. "Jedno vam samo mogu obećati - mene nitko neće štipati za stražnjicu", poručio je s govornice.

Pročitajte i ovo Miroslav Škoro VELIKI INTERVJU Miroslav Škoro za DNEVNIK.hr: ''Pitao bih Predsjednicu što je radila u mom ormaru 90-ih i što znači tamburanje''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Emocije proradile na skupu u Rijeci Škoro u suzama: "Nema toga što nisu nalajali o meni i mojoj obitelji, najgore je bilo to što su dirnuli u moju suprugu"

"Vratimo Hrvatsku narodu" njegov je slogan. "Vratimo srpsku narodu" - predizborni je slogan Srpske demokratske stranke koji su prošle godine gledali građani Republike Srpske. Na naš upit je li znao da se slogan sličan njegovu koristio i u Republici Srpskoj u BiH, Škoro nije odgovorio, već je ignorirao pitanje.

Iz njegova stožera ne žele odgovoriti tko im je osmislio slogan niti koliko su ga platili. Poručuju da je glavni slogan "Sad il' nikad". "Ne pratimo političke kampanje u Republici Srpskoj jer za nas, da je pravde, ta tvorevina koja je istrijebila Hrvate s tog teritorija i dandanas sprječava njihov povratak, ne bi ni postojala", dodaju iz Škorina stožera.

U SDS-u nisu tako oštri zbog sličnosti poruke.

"Pretpostavljam da je kontekst vrlo sličan kao što je kod nas u RS i BiH te da gospodin Škoro očigledno vodi jednu vrlo ozbiljnu kampanju, u ovom slučaju protiv onih koji vladaju u RH", kaže Vukota Govedarica, potpredsjednik Srpske demokratske stanke.

U prepucavanja se uključili i nekandidati

Kampanja se zaoštrava, a u prepucavanje se uključuju i oni koji nisu kandidati.

"Zoran Milanović skriva s kime je radio zadnje tri godine", kaže Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a.

"To spominje jedan čovjek koji je predsjednik Sabora i notorni lažov", odgovorio mu je Milanović.

"Nisam ja prodavao udjele u firmama za 200 tisuća eura kao on niti gradio vile", dodaje.

"Nego sam išao u Šangaj, Jinan, Chengdu, Južnu Afriku, Hamburg, Stuttgart, i zaradio manje od njih. Prema tome, jadni su, baš su jadni", kaže Milanović.

"Ja ne znam zašto je on bijesan. Vjerojatno zato što nije na vlasti i što neće biti", poručio mu je pak Jandroković.

O svojim političkim oponentima Milanović ni danas nije štedio riječi.

"I Kolinda i Škoro mogu ići savjetovati u Prnjavor", rekao je.

Glasnogovornica Ureda predsjednice u autobusu kandidatkinje za predsjednika

163 kilometra od Prnjavora, u Osijeku, Kolinda Grabar-Kitarović završava svoju slavonsku turneju.

U autobusu kandidatkinje Grabar-Kitarović primijećena je glasnogovornica Ureda predsjednice, odnosno državna dužnosnica koju plaćaju hrvatski građani. Zatražili smo objašnjenje.

"Mogu potvrditi da sam bila u autobusu kandidatkinje, u svoje slobodno vrijeme. Nemam ulogu u kampanji aktualne predsjednice na predstojećim izborima. O mogućnosti da ćemo kao dužnosnici biti prisutni na skupovima, ali u funkciji privatne osobe, obavijestili smo DIP, koji u tome nije vidio problem", odgovorila nam je Ivana Crnić, glasnogovornica Ureda predsjednice RH.

Kandidati imaju još pet dana kampanje, a nakon toga će dva dana morati šutjeti.

"Sjećate se onoga Osijek nikada neće biti 'Osek'? Ako to nije dovoljna poruka naše budućnosti, ne znam što bi bila. Mi volimo ovu državu i želimo da ide naprijed. Ne mrzimo nikoga. Ne guram se u prve redove zato što sam Kolinda Grabar-Kitarović, nego zato što sam vaša predsjednica", poručila je sa skupa u Osijeku Grabar-Kitarović.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene