Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zima okovala Hrvatsku

Kako se utopliti vani na hladnoći? Oni znaju...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan smo proveli s ljudima koji rade na otvorenom i na razne se načine bore protiv hladnoće.

Kad zima dođe, njihov posao tek počinje. Rade da se drugi imaju čime ugrijati. Posao je danas išao slabo, pa se spas od minusa našao u kamionu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vremenska prognoza Čeka nas hladan tjedan: U prvom dijelu suho, a u drugom uz oborine, no za vikend je moguće i iznenađenje Slika nije dostupna I dalje hladno TEMPERATURE U DEBELIM MINUSIMA Karlovac i Ogulin probudili se na -17 stupnjeva

'Grijemo se u autu, upalimo auto i grijemo se. I sad ćemo ga morati upaliti. Neka rakijica bi bila dobro, ali ne smije piti vozač. Ne smijemo piti kad vozmo', rekli su pilari.

Prodavačice na tržnici nemaju se gdje sakriti. Na ovim temperaturama i povrće se smrzava. A kako sebe ugrijati, za to, kažu imaju recept.

>> Nakon iznadprosječno toplog prosinca i siječnja, slijedi neobično hladna veljača

'Na sebi imam sedam majica, sedam hlača, pidžamu, duge gaće, imamo tajice, svašta imamo, i muške gaće, one su tople', ispričala je Mirjana. Na tržniici dodaju kako popiju malo čaja i ruma koji ih ugriju.

Dostavljaču Neni problem su i promet i hladnoća. Čuva ga specijalna odjeća. 'Imam ove prave motorističke hlače, one imaju podstavu, dobre tenisice, ispod je bakina vesta, potkošulje, steznici i tako dalje', kazao je dostavljač Neno.

Protrljaj ruke, puhni u prste i ugrij ih na žicama. To je jedini zimski recept uličnog svirača jer kune ne pitaju za temperaturu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene