Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin danas je poručio predsjedniku stranke Ivanu Jakovčiću kako 'IDS u ovoj Vladi neće biti ono što je HSS bio u proteklom mandatu'.


Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić jučer je, naime, komentirajući Kajinovu ocjenu da je 'porez na dodanu vrijednost (PDV) od 25 posto promašaj', izjavio kako je očito 'Kajin zaboravio da IDS više nije u oporbi' te kako se Kajin 'trebao upoznati sa činjenicama prije nego što izlazi u javnost s takvim izjavama'.

'Kajin mora razumjeti da više nismo u opoziciji. Naviknuli smo predugo biti u opoziciji, pa se skače na svaku izjavu', poručio je Jakovčić.

Kajin je, pak, danas odgovorio kako 'IDS nije HDZ da se zaklinje u jednu istinu'. 'Neovisno o tome da li je IDS danas u opoziciji ili na vlasti, ja sam čvrsto na zemlji jer sam punih dvadeset godina radio i djelovao na tome da na vlast dođe lijevi centar', naglasio je Kajin.

Po njegovim riječima, ovu vlast 'neće dovesti u pitanje Kajin nego je mogu dovesti u pitanje klimavci i karijeristi, i oni kojima je više stalo do vlasti nego do istine'.

'Stoga je bolje da danas kažem istinu nego da sutra govore građani koji će danas sve podržati, ali nam se sutra sve može vratiti kao tsunami', rekao je potpredsjednik IDS-a Kajin.

Dodao je kako u programu 'Plan 21' nije bilo govora o većem porezu na dodanu vrijednost (PDV), odnosno o porezu od 25 posto. Istrijani, kazao je, imaju zavidnu imovinu, no 'zbog toga nisu bogati, a porez na imovinu ih može uništiti'.

'Neka Jakovčić razgovara i upita glasače, ako komunicira s njima, što misle o tome, i svi će mu reći kako IDS ne želi i neće preuzeti ulogu HSS-a u prošloj Vladi', zaključio je Damir Kajin!
 

Vezani članci Slika nije dostupna Jakovčić poslao pismo Milanoviću: Traži sastanak predsjednika četiriju stranaka iz koalicije Slika nije dostupna Karamarko 'društvu na vlasti' preporučio turnir u malom nogometu!
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju