Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Siromašnima pomažu gledatelji Nove TV!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sinoćnjoj emisiji '10 do 8', objavili smo teške životne priče dviju hrvatskih obitelji. Samohrana majka, gospoda Aida Borić Božkov iz Splita, inače diplomirana pravnica, nezaposlena od 1992., šestogodišnju kćerkiću prehranjuje kopanjem po kontejnerima i skupljanjem plastične ambalaže.

U Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, državna tajnica Dorica Nikolić priznala je da država nema rješenje za njezin slučaj.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić analizirao državne nekretnine - 1 POTRAŽNJA POSTOJI, A PONUDA? Hrvoje Krešić za Dnevnik Nove TV o problemu s državnim nekretninama: "Postaje očito da služe nekoj drugoj svrsi" Kafić - 1 PET DOMAĆIH TVRTKI Tuže državu zbog mjera Stožera, spremni su ići i do EU suda za ljudska prava: "Ništa nisu napravili"

Naime, kako je izjavila u našu kameru, gospoda Božkov je "prekvalificirana" da bi mogla biti zaposlena kao NKV! 

Druga strašna priča ona je zagrebačke obitelji koja s troje djece jedva preživljava mjesec. Majka, zaposlena u tekstilnoj industriji, sada na bolovanju, svojih 1000 kuna naknade na mjesec nije primila još od prosinca. Otac prima 2500 kuna braniteljske mirovine. S tim prihodima i dječjim doplatkom, peteročlana obitelj životari s 3500 kuna na mjesec. 

No, sve je to bilo do jučer! 

Nakon emisije '10 do 8', javio se velik broj naših gledatelja, kojima neizmjerno zahvaljujemo i čijom smo toplinom i velikodušnošću dirnuti. 

>> Skuplja boce, traži posao, a birokracija pita zašto prima socijalnu pomoć kad zarađuje na crno!

>> Aida Borić Božkov, pravnica koja živi od prikupljanja prazne ambalaže

Gospođi Aidi ponuđen je posao u struci u splitkoj tvrtki "Procesor računala d.o.o." koja se bavi prodajom računala. Njoj i djetetu, mnogi su gledatelji ponudili materijalnu i drugu pomoć. 

A naša obitelj iz Zagreba doslovno je zatrpana pozivima. Javljaju im se građani, prehrambene i druge tvrtke. Paket šalje i tvornica "Podravka".

Dobit će novac, hranu, odjeću... Presretni su i neizmjerno zahvalni. 

Kao i mi u redakciji!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene