Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro prototip

Juvo – novi najbolji prijatelj roditelja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U razgovoru za Dnevnik.hr Matija je rekao kako trenutno i dalje rade na razvoju proizvoda te očekuju da će krajem siječnja 2017. imati gotov prototip nakon kojeg planiraju pokrenuti crowdfunding kampanju kako bi dobili medijsku pozornost i pokazali kako postoji interes za njihovim proizvodom.

Zagreb Connect u suradnji s Hrvatskom mrežom poslovnih anđela CRANE postaje dio najveće europske konferencije poslovnih anđela EBAN Winter University 2016. koja se 29. i 30. studenog po prvi puta održava u Hrvatskoj. Konferencija donosi pregled najnovijih trendova na domaćoj i inozemnoj startup sceni koje će prezentirati ugledni poduzetnici i poslovni anđeli te brojni stručnjaci iz industrije visokih tehnologija. Zagreb Connect pitch natjecanje omogućuje najboljim timovima predstavljanje poslovnim anđelima i investitorima, a Dnevnik.hr predstavit će timove iz Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EBAN WINTER UNIVERSITY 2016. Posebnu nagradu Nove TV na Zagreb Connectu osvojio je startup ''Nanodiy'' Slika nije dostupna ODUŠEVIO SVE U LISINSKOM Legendarni pjevač Iron Maidena otkrio najbitniju formulu poduzetnika: 0+0=1!

Razdoblje u kojem bebe počinju hodati za sve je roditelje iznimno uzbudljivo, ali često i stresno jer s prvim samostalnim koracima mališanima se otvara novi svijet u kojem mogu sami ići na mjesta koja su im zabranjena, mogu s polica i kuhinjskih elemenata dohvatiti opasne predmete i slično. Zbog toga roditelji moraju konstantno biti na oprezu i paziti da noževe i škare ne ostavljaju blizu rubova kuhinjskih elemenata gdje bi ih mogle dohvatiti znatiželjne dječje ruke, moraju uvijek zatvarati balkonska vrata i prozore kad oni nisu u blizini i zbog sigurnosti djece promijeniti i prilagoditi dosadašnje navike.

NOVA TV medijski je partner najveće konferencije poslovnih anđela u Europi - EBAN Winter University 2016. koja se 29. i 30. studenog održava u Zagrebu. Na povećanju sigurnosti beba i djece već neko radi i hrvatski startup na čelu s Matijom Srbićem – njegov tim koji se sastoji od diplomiranih FER-ovaca i ekonomista te studenata razvio je sustav za praćenje aktivnosti beba i djece koji će roditeljima pomoći u izbjegavanju potencijalno opasnih situacija. Juvo – Home Friend sustav sastoji se od pametnih senzora, plišane igračke i mobilne aplikacije koja roditelje upozorava kada se dijete približi rizičnim dijelovima kuće ili opasnim predmetima. Roditelji senzore postavljaju iznad mjesta koja bi mogla biti rizična za njihovu djecu (police za knjige, ispred balkonskih vrata i slično) – postavljaju se na strop i prate aktivnosti ispod njih, a kada primijete kretnju rade procjenu na temelju visine, radi li se o djetetu. Ako se zaista radi o djetetu, oni odmah šalju upozorenje roditeljima putem mobilne aplikacije, pametne narukvice ili sata, a osim obavještavanja roditelja, aktivira se i plišana igračka (u kojoj se nalazi zvučnik) koja djetetu zaokupi pažnju dok roditelji ne dođu. Igračka može pjevati ili roditelji mogu snimiti svoj glas koji bi mališana trebao zaokupiti nekoliko trenutaka koliko je dovoljno dok roditelji stignu do prostorije u kojoj se aktivirao senzor i spriječe bebu u penjanju po polici, izlasku na balkon i slično.

U razgovoru za Dnevnik.hr Matija je rekao kako trenutno i dalje rade na razvoju proizvoda te očekuju da će krajem siječnja 2017. imati gotov prototip nakon koji planiraju pokrenuti crowdfunding kampanju kako bi dobili medijsku pozornost i pokazali kako postoji interes za njihovim proizvodom, odnosno nadaju se kako će im uspjeh na crowdfundingu pomoći u traženju investitora. Gotov proizvod na tržištu trebao bi se pojaviti krajem ljeta sljedeće godine, a Matija i njegova ekipa već imaju ideje kako bi mogli proširiti ovaj proizvod i dodatno pomoći roditeljima. Također, imaju i ideje za neka druga tržišta koja, među inim, uključuju i nadzor kućnih ljubimaca.

Zanimljiv je i način na koji je Matija došao na ideju za ovaj sustav senzora koji će paziti na kretanje djece – 2015. vidio je reklamu koja se emitirala na poluvremenu Superbowla o dječaku koji priča što želi napraviti kad odraste, no njegovi se snovi nisu ostvarili jer je poginuo u prometnoj nesreći. Taj video potaknuo ga je na razmišljanje i istraživanje u kojem je otkrio da se takve nesreće stvarno događaju i da u njima nastrada veliki broj djece.

Uoči nastupa na Zagreb Connectu Matija je rekao kako im svako veliko natjecanje na koje se uspiju plasirati predstavlja ogroman uspjeh i priznanje da ono što rade zaista vrijedi. Sa svojim proizvodom nedavno su sudjelovali i pobijedili na Startup Campu u Rijeci, a plasirali su se na finalno natjecanje Imagine Cupa: ''Imagine Cup je najveće studentsko natjecanje na svijetu i neopisiv je osjećaj kada shvatite da je upravo vas Microsoft odabrao kao jedan od timova s vrlo perspektivnom idejom za poboljšanje svakodnevice i pomaganja zajednici''. Tek su nakon Imagine Cupa postali svjesni vrijednosti i ozbiljnosti svog projekta, no svima u timu jasno je kako su najveći izazovi ispred njih.

Nakon Startup Campa u Rijeci, čiji je sponzor bila američka ambasada, dobili su poziv iz slovenskog ABC akceleratora, a dobili su i poziv nizozemskog High Tech XL akceleratora – na preporuku slovenskih poslovnih anđela s kojima nizozemski akcelerator surađuje. Ipak, sve do završetka prototipa ostaju u Hrvatskoj te su trenutno na inkubaciji u HUB385 i SPOCK-u na FER-u, koji im, osim prostorom za rad, pomaže i u obliku različitih radionica, poziva na događanja, opreme i velike mreže mentora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene