Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jugo otežalo plovidbu

VIDEO Valovi i do šest metara stvorili probleme: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južina je donijela i visoke tempreture. U 15 sati u četvrtak u Splitu je bilo čak 20 stupnjeva.

Jako, ponegdje i olujno jugo stvara probleme diljem Jadrana. Otežana je plovidba, katamarani, ali i neki trajekti nisu isplovili. Valovi na otvorenom moru bili su i do šest metara.

Pročitajte i ovo Meteoalarm Meteoalarm Budite na oprezu: U dvije regije danas jako grmljavinsko nevrijeme Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Nova promjena vremena postupno će zahvatiti cijelu Hrvatsku, pripremite kišobrane i nepromočivu obuću

'Već od jučer u prekidu su sve katamaranske linije između Splita i srednjodalmatinskih otoka, a također jutros su tri trajektne linije u prekidu', rekao nam je Ante Mrvica, Jadrolinijin koorinator plovnog područja Split.

Nevrijeme poharalo Umag

Plovidba otvorenim morem je otežana. 'Na otvorenom moru tu je visina vala od četiri do pet i možda čak šest metara', kaže Mrvica. To nekim putnicima ne smeta 'Ma neka valja koliko god hoće mene nije briga, otvorit ću svoj laptop i pišem', kaže Joško Božanić s Visa.

Južina je donijela i visoke tempreture. U 15 sati u Splitu je bilo čak 20 stupnjeva. Uzburkano more ipak je znak za uzbunu, kaže Ivica Sizigoreo.

Jak vjetar, ali i kiša bili su i u Rijeci. Ništa bolje nije bilo ni u Dubrovniku. Turisti unatoč svemu - ne propuštaju šetnju Stradunom. ' Šta će mi smetat kiša. Dođe i prođe', rekao nam je jedan mještanin. Ne smeta ni splitskim surferima. Njima je kažu ovakvo vrijeme – idealno.

I petak kišovit

Inače, i petak će biti oblačan s kišom.

Kako javlja meteo.hr, biti će pretežno oblačno, povremeno s kišom, glavninom u prvom dijelu dana. Ponegdje na Jadranu i predjelima uz njega biti će obilne kiše uz grmljavinu. Najmanje kiše pasti će u Slavoniji gdje su najveća vjerojatnost za sunčana razdoblja.

Puhat će slab i umjeren jugoistočni vjetar, u gorju i jak, a na Jadranu jako i olujno jugo.
Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 11 do 16, a dnevna od 15 do 20 stupnjeva Celzijevih. Na Jadranu će većinom biti od 16 do 21 stupnjeva Celzijevih.

DRAMATIČNE SNIMKE Vodena katastrofa u Toscani: Rijeka probila nasipe, ljudi evakuirani

U kopnenoj Hrvatskoj u subotu će biti manje kiše, a u nedjelju i ponedjeljak djelomice sunčano, i dalje iznadprosječno toplo, iako malo hladnije nego u petak. Neće vam trebati zimska odjeća.

I na Jadranu s očekuje smirivanje vremena, premda ne posve. U subotu će još biti tragova kiše, nedjelja donekle lijepa - koliko je to moguće pri cikloni, a ponedjeljak kako-tako. Zadržat će se jugo, ali ni trunčica sutrašnjeg.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene